Unikátní výstava: Fotky statečných! Přežili rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Unikátní výstava: Fotky statečných! Přežili rakovinu!

Jizva na levé straně hrudníku Davidovi bude nemoc trvale připomínat.
Jizva na levé straně hrudníku Davidovi bude nemoc trvale připomínat. (pro Aha – Kamila Berndorffová)

David, Lucka a Monika mají společnou jednu zásadní životní zkušenost. Lékaři u nich diagnostikovali zhoubný nádor. Všichni tři s rakovinou statečně bojovali a vyhráli. Nejen jejich příběhy přiblíží fotografická výstava »Můj nový život«, která začíná 13. dubna na Staroměstské radnici v Praze.

Onkologicky nemocné pacienty ale můžete podpořit už dnes nebo zítra. V pražském obchodním centru Metropole Zličín budou celebrity – třeba Ivana Chýlková, Jiří Lábus nebo Jiří Macháček – prodávat velikonoční beránky. Výtěžek prodeje půjde nemocným dětem.

David (17): Překonal rakovinu kostí!

Onemocněl na své šestnácté narozeniny. Ten osudový den si bude pamatovat navždy. Lékaři mu odhalili zhoubný nádor klíční kosti. Přestal chodit do školy, nemohl sportovat a musel se vzdát velké vášně – dřevorubectví.

Jeho domovem se stala onkologie v nemocnici v Praze-Motole. Chemoterapie byla náročná, David navíc podstoupil operaci. Následné ozařování mu ošklivě spálilo polovinu hrudníku a levé rameno. Ale nad smrtelnou nemocí nakonec vyhrál! Znovu se účastní dřevorubeckých závodů, studuje a těší se z každého dne.

Lucka (16): Měla nádor v kyčli!

Lucka z Opatovic u Kutné Hory ve čtrnácti letech onemocněla zákeřnou rakovinou kostí. V té době zněla diagnóza lékařů jako špatný vtip. Vždyť mladá slečna žila tak naplno! Byla zvolena Miss mažoretkou, vyhrávala na hasičských soutěžích.

Pak se ale objevil nádor. Mladá slečna bojovala s plným nasazením. Zvládla 24 cyklů velmi agresivních chemoterapií a i v tak nízkém věku se musela smířit s tím, že dostane umělý kyčelní kloub. Léčba ale dopadla dobře.

Monika (36): Porazila rakovinu uzlin!

Monika se potýkala se zhoubným nádorem, který se jmenuje Hodgkinův lymfom. Jde o vážné onemocnění mízních uzlin. Monika podstoupila náročné chemoterapie a ozařování. Bojovala o život a vyhrála ho. Nemoc se naštěstí nevrátila.

Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.