VIDEO - Hrozivé příběhy z Česka: Mladí a zdraví okrádají seniory! Pro peníze je zbijí, zkopou, srazí ze schodů... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

VIDEO - Hrozivé příběhy z Česka: Mladí a zdraví okrádají seniory! Pro peníze je zbijí, zkopou, srazí ze schodů...

Seniorka se skutálela z dvaceti schodů, zázrak, že se vážně nezranila.
Seniorka se skutálela z dvaceti schodů, zázrak, že se vážně nezranila. (pro Aha! – Policie ČR)

Mají svůj věk, jsou slabí, špatně se jim chodí, hůř vidí i slyší… A stále častěji jsou v Česku oběťmi násilí! Jen za posledních několik dnů brutálně zaútočili mladí silní muži, ale dokonce i ženy na seniory. Policisté potvrzují, že agrese vůči starým u nás narůstá! Jednou z posledních postižených je žena (67), kterou pro 500 Kč srazili ze schodů v pražském metru.

Příběh hrůzy č. I

Už včera jsme o tomto otřesném případu informovali. Dva muži se chtěli 22. března bez práce zmocnit peněz. „Oběť si vyhlédli v půl šesté večer na schodech z Masarykova nádraží do vestibulu metra Náměstí Republiky,“ popisuje policejní mluvčí Tomáš Hulan. Když byla seniorka v půli schodiště, z kabelky jí vytáhli peněženku a z té 500 Kč. „Žena si toho všimla a začala volat o pomoc, načež ji jeden z pachatelů shodil ze schodů,“ říká Hulan. Přestože pád vypadal hrůzostrašně, přestála jej žena bez následků. Policisté po lidských hyenách stále pátrají.

Seniorka se skutálela z dvaceti schodů, zázrak, že se vážně nezranila.

Video se připravuje ...

Poznáváte muže, který okradenou seniorku shodil ze schodů? Volejte 158!

 

Video se připravuje ...

Příběh hrůzy č. II: Paní (82) přišla o úspory!

Ostravští policisté stále pátrají po dvou asi 25letých mladících, kterým stačilo zmáčknout pár zvonků, aby se dostali do bytového domu. Tam se jeden z nich vnutil do bytu důchodkyni (82), před níž se vydával za pracovníka zdravotní pojišťovny, a nabídl jí příspěvek ve výši 1000 Kč. Podařilo se mu ale zjistit, kde paní uchovává úspory, a s částkou 42 tisíc se poté vypařil.

Příběh hrůzy č. III: Ženu (72) zkopali!

Říká se pro dobrotu na žebrotu. A poznala to paní (72), když chtěla 13. března vyhovět páru, který chtěl vyfotografovat na pražském Karlově náměstí. „V tu chvíli se jí pokusili vytrhnout kabelku, ale paní se velmi bránila a kabelku zachránila,“ popisuje policejní mluvčí Eva Kropáčová. Jakmile ale vzala telefon a chtěla zavolat policii, muž ji několikrát kopl do stehna, kyčle, zad a udeřil pěstí do hlavy. Zraněná paní skončila v nemocnici.


A pár dalších...

Heleně Bonischové (84) z Krnova 29. února při cestě z nákupu vyrval kabelku z ruky ani ne 20letý zloděj. „Vší silou jsem tašku bránila, ale zranil mi prst, tak jsem povolila,“ popisuje Helena Benischová. Volala o pomoc, nikdo ale nezastavil, nepomohl. Ani policisté. „Na stanici to sepsali, ale nepátrali. A když jsem tu svou odhozenou peněženku sama našla a zabalenou v igelitu jsem jim ji donesla, ani otisky z ní nesejmuli. Prý že to nedělají…,“ dodává zklamaně Benischová.

Policisté z Karviné tento týden dopadli dívku (16) a jejího komplice (17), kteří během dvou dnů ukradli peníze a cennosti za víc než 100 000 korun pěti ženám ve věku 60 až 79 let. Scénář přepadávání byl vždy stejný: mladík silou zaútočil a zmocnil se kabelky. Jedné důchodkyni (64), která ji nechtěla pustit, přitom přivodil zlomeninu pánve!

Ženu (84) z jedné z obcí nedalekou Heřmanova Městce na Chrudimsku připravil falešný pojišťovák o 45 tisíc korun. Jako stálé klientce jí nabídl vlněnou deku a polštáře za zvýhodněnou cenu. Důvěřivě ho pozvala domů, a když se rozhodla zboží koupit, odešla do skrýše pro peníze… Výsledek? Všechny její úspory jsou fuč!

Žena (81) z Českých Budějovic 4. března cestou z obchodu odpočívala u lavičky. Vtom k ní nečekaně přišli dva asi 13letí snědí mladíci, násilím jí vytrhli koženkovou tašku s uloženým nákupem, osobními doklady a peněženkou.

Při přepadení za bílého dne přišla seniorka (83) z Jablonce n/N nejen o peníze, klíče a doklady, ale také léky na cukrovku, bez nichž byla ohrožena na životě. Útočili dva nezletilí mladíci...

Přečtěte si
lepabrena
1. 4. 2012 • 14:39

Ty snad těm feťákům fandíš?

winterfreshka
31. 3. 2012 • 14:49

Je teprv začátek

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.