Tohoto andílka unesla matka, protože... Potřeboval výměnu krve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tohoto andílka unesla matka, protože... Potřeboval výměnu krve!

Malého Davídka se nakonec podařilo najít.
Malého Davídka se nakonec podařilo najít. (Policie ČR, ara)

Policisté po celé republice měli včera pohotovost! Rozjelo se velké pátrání po Davídkovi (3) a jeho matce Daniele (39). Ta měla chlapce předat sociálním pracovnicím, místo toho ho ale unesla a chtěla s ním odcestovat pravděpodobně do Izraele.

 

Nezastavilo ji ani to, že chlapec potřeboval okamžitou výměnu krve. Žena je totiž s největší pravděpodobností členkou sekty Svědků Jehovových, kteří odmítají transfuzi.

Právě neodkladný lékařský zákrok, který znamenal, že dítě je v přímém ohrožení života, vyburcoval policii k rychlé akci. Ráno byl okamžitě zveřejněn popis a fotografie jak syna, tak matky. Nitky, které měla policie k dispozici, byly pořádně spletité.

„Jedna z variant počítala i s tím, že by se mohla pokusit unést svého syna do Izraele, kde má příbuzné. Echo tedy dostalo i letiště,“ popsali Aha! situaci policisté.

Žena měla ale kamarády i na Moravě. Kriminalisté proto začali prověřovat její brněnské kontakty. Při pochůzkách narazili na zatemněný dům. Na výzvy k otevření nikdo uvnitř nereagoval.

„Policisté měli připraveno povolení ke vstupu, ale nakonec se podařilo navázat kontakt. Po hodinovém úsilí vyšla matka i s dítětem z domu dobrovolně. Dvojice byla převezena na obvodní oddělení do Židenic,“ řekl mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. Chlapec byl ihned předán do rukou lékařů a matku čeká výslech.

Výměna krve? Mohlo jít o minuty!

Proč byl Davídek v ohrožení života a musel urychleně na výměnu krve, policisté říci nechtějí. Údajně trpí vzácnou rakovinou krve. K transfuzi krve lékaři přistupují i při dalším vážném onemocnění, např. při trombocytopénii (porucha srážlivosti) či anémii (chudokrevnost).

Pokud by pacient transfuzi nedostal, mohl by i zemřít. Mohlo jít o minuty. Jenže sekta Svědků Jehovových transfuze odmítá. Matka tak vědomě dala všanc život svého dítěte!

Autor:  ajd

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.