Strávili jsme den s doktory a sanitkou: Boj mezi životem a smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Strávili jsme den s doktory a sanitkou: Boj mezi životem a smrtí!

Posádka vozu ZS-ASČR (Praha-západ) MUDr. Hynek Cikánek (vlevo) a záchranář Bc. Jan Veselý.
Posádka vozu ZS-ASČR (Praha-západ) MUDr. Hynek Cikánek (vlevo) a záchranář Bc. Jan Veselý. (Aha! – Jaroslav Benda)

Blikající modrý majáček a houkající siréna sanitky je pro většinu z nás synonymem boje o život, či zdraví člověka. Vzbuzuje v nás stísňující pocity. Úrazy, autonehody, infarkty a další zdravotní problémy řeší posádky rychlých záchranných služeb každý den. Jak vypadá taková běžná služba na záchrance, si na vlastní kůži vyzkoušel i redaktor Nedělního Aha!.

Po dohodě s tiskovým mluvčím ZS-ASČR Praha-západ (Asociace samaritánů ČR) Michalem Milbauerem a po schválení ředitelem Ing. Milanem Majerem se zúčastnil celkem tří výjezdů ze základny v Mníšku pod Brdy.

Společně s dvoučlennou posádkou RLP ve složení MUDr. Hynek Cikánek a záchranář Bc. Jan Veselý jejich první kroky vedly do lesa u obce Čím. Tam byl po pádu stromu při kácení hlášen muž v bezvědomí.

Pohledem autora

Se záchranáři jsem strávil celkem šest hodin a za tu dobu jsme vyjeli celkem ke třem případům. Najeli jsme kolem stovky kilometrů a kromě prvního případu byly naše výjezdy úspěšné.

Zažil jsem nejen nejrychlejší jízdu autem ve svém životě, ale i profesionální přístup mníšecké posádky ZS–ASČR. Zároveň jsem si uvědomil, že to, co jsem jako divák prožil během pouhých šesti hodin, zažívají záchranáři každý den. A za to si rozhodně zaslouží náš dík.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.