Jarní návrat na chalupu: Jak odzimovat a připravit vaši víkendovou rezidenci na sezonu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jarní návrat na chalupu: Jak odzimovat a připravit vaši víkendovou rezidenci na sezonu!

Chataření patří mezi největší vášně Čechů, není proto divu, že s prvními jarními teplotami to na samotách i v chatařských koloniích začíná ožívat.
Chataření patří mezi největší vášně Čechů, není proto divu, že s prvními jarními teplotami to na samotách i v chatařských koloniích začíná ožívat. (Profimedia.cz, ara)

No sláva, jaro se tváří jako jaro, teploty směle šplhají vzhůru, ve městě na vás všechno padá a vy nemáte stání… Ano, je čas vyrazit na chalupu či chatu. Že už vás svrběly prsty, chtěli jste kutit, opravovat, přitloukat, čistit, leštit a zvelebovat?

Čas návratu nadešel, vaše opuštěné latifundie, panství, hrady, haciendy, chajdy či jak jim říkáte, už netrpělivě čekají. Speciál Aha! přináší v kostce manuál odzimování vaší víkendové rezidence.

Tady jsou rady, jak uvést chalupu nebo chatu do stavu obyvatelnosti, tipy, jak ji připravit na sezonu včetně několika triků a fíglů našich babiček a tetiček.

Tři rady před cestou...

Určitě dvakrát až třikrát zkontrolujte, zda jste nenechali klíče od chalupy doma v chodbě na věšáku. Není trpčího zmaru, než začínat sezonu návratem do velkoměsta pro pitomé klíče. Chcete se vracet sto kilometrů pátečními zácpami?

Přibalte si s sebou do kabely pořádnou sváču, třeba řízeček nebo chleba s uherákem a do termosky čaj (klidně jej bonifikujte rumem, zase tak teplo ještě není). Až dorazíte a uvidíte, kolik práce vás po zimě čeká, rádi si dopřejete gáblík. S plným žaludkem lépe vstřebáte představu, jak nekonečně moc práce vás čeká.

Víte co? Slibte si, že nejdřív pozdravíte sousedy a zaskočíte do hospody. Je to praktičtější. Střechu v sobotu lépe opravíte s fachmanem, kterého v pátek večer uplatíte fernetem a desítkou. Slíbí, a nebude moct cuknout.



Autor:  mich

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.