Zprávy z kuloárů - Nová ministryně školství? Okatá Dagmar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zprávy z kuloárů - Nová ministryně školství? Okatá Dagmar!

Nenápadná Dagmar má oči svůdnice.
Nenápadná Dagmar má oči svůdnice. (Aha! – Karel Kopáč, ČTK)

Když ministr školství Josef Dobeš (VV) oznámil, že už ve funkci nezůstane, odškrtl si premiér Petr Nečas (ODS) ze seznamu svých původních ministrů už sedmého člověka! A šéf Věcí veřejných Radek John oznámil, že ve hře o ministerský post je mimo jiné i nenápadná véčkařská poslankyně Dagmar Navrátilová (45)…

Ta sice nepózovala v sexy kalendáři poslankyň Věcí veřejných, je z nich ale podle všeho nejživočišnější. Při soudním procesu v úplatkářské aféře Víta Bárty na ni totiž poslankyně Kristýna Kočí naprášila, že má poměr s o sedmnáct let mladším kolegou.

„Řekla jsem jí, že na ni Bárta něco má. Že udržuje poměr s panem poslancem Rusnokem,“ tvrdila Kočí. Navrátilové se sice nelíbil způsob podání, tvrzení ale nevyvrátila. Podle informací Aha! se jí  údajně už rozpadlo manželství, z něhož má bývalá učitelka na gymnáziu tři děti: Jana (22), Lucii (20) a Elišku (8). S Rusnokem (28) se prý »kamarádí« dva roky.

„Oba bydlí na poslanecké ubytovně, takže si to dost hlídají. Proto se to proláklo až nedávno,“ potvrdil Aha! dobře informovaný zdroj. Navrátilová se ale k tomu nevyjádřila – nebrala včera telefon.

Proč se na to Pepa vykašlal?

Oficiálním důvodem odchodu Josefa Dobeše (VV) ze školství byly vládní škrty, kvůli nimž by musel ušetřit 2,5 miliardy Kč. To by prý znamenalo zmrazení platů učitelů.

„Další brutální snížení vede k ohrožení perspektivy školství a národa,“ řekl ministr, proti kterému nedávno protestovaly tisíce studentů. Objevila se ale i jiná verze: Dobešovy projekty ve školství nijak neoslnily EU a Česku se nepodaří čerpat miliardy korun z evropských fondů. Ministr prý utíká z bojiště. V křesle si posedí do konce března.

Na apríla tedy skončí éra »nejlepšího ministerstva školství všech dob«. Tak Dobešův úřad pojmenoval prezident Václav Klaus… Spekuluje se o tom, že by ho měla nahradit Dagmar Navrátilová. Mluví se ale i o véčkařských poslancích Janě Drastichové a Milanu Šťovíčkovi.

Kvůli manželovi včera VV opustila Lucie Dobešová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.