Belgický Lommel se loučil s oběťmi autobusového neštěstí! A princezně vyhrkly slzy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Belgický Lommel se loučil s oběťmi autobusového neštěstí! A princezně vyhrkly slzy!

Smutečnímu obřadu v aréně přihlíželo 5000 lidí.
Smutečnímu obřadu v aréně přihlíželo 5000 lidí. (ČTK/AP, EPA, ara)

Včera v 9.15 ráno se otevřely brány Soeverein arény, kde se konalo poslední rozloučení s většinou obětí autobusového neštěstí v tunelu u švýcarského Sierre (13. března). Belgické město Lommel pietně uctilo památku 15 žáků zdejší základní školy a dvou jejich učitelů.

Na své rodinné příslušníky a kamarády přišly zavzpomínat tisíce lidí. Asi 5000, včetně belgického krále Alberta II. (77), se jich vešlo dovnitř, a tak dvakrát tolik lidí smuteční obřad sledovalo na velkoplošných obrazovkách před arénou či na náměstích.

Bez hlesnutí naslouchali slovům těch, co přišli o své nejbližší. Jejich řeč často drhla, to pro slzy, jež nešlo zastavit...

A plakali i prominentní hosté, mj. princezna Máxima (40), choť nizozemského prince Willema Alexandra (44). Slzy jí vyhrkly, když uslyšela: „Moje drahá sestřičko. Vím, že přijde den, kdy se zase shledáme. Budu na tu chvíli čekat po zbytek svého života!“

Po celý den pak lidé psali vzkazy, lepili srdíčka a obrázky na »zeď útěchy«, pod kterou se vršily květiny, plyšáci i smuteční věnce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.