5 tipů pro výběr podprsenky! Neúprosná realita dneška: 80 % žen nosí špatnou velikost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

5 tipů pro výběr podprsenky! Neúprosná realita dneška: 80 % žen nosí špatnou velikost!

Při výběru nedejte jen na první dojem. Důležitější je, aby vám podprsenka dobře padla, jinak riskujete zdraví!
Při výběru nedejte jen na první dojem. Důležitější je, aby vám podprsenka dobře padla, jinak riskujete zdraví! (Profimedia.cz)

Otepluje se, ženy opět vytahují ze skříní elastická trička a tílka, pod něž je třeba mít také pěknou a dokonale padnoucí podprsenku! A je velmi znepokojující, že osm z deseti příslušnic něžného pohlaví si vytrvale a sveřepě kupuje prádlo nevhodných velikostí – příliš velkého obvodu a malých košíčků!

Na začátku přetékající faldíky, nepříjemně zařízlá ramínka, na konci neúprosná bolest zad: špatně vybraná podprsenka může přivodit nejen nepříjemnosti, ale také vážné zdravotní trable.

Při výběru podprsenky by se tedy ženy měly řídit následujícími pěti hlavními pravidly:

Délka ramínek

Nemusí být nutně na každé straně stejná. Hodně žen má lehce křivá záda třeba od nošení kabelek jen na jedné straně. Takže jedno ramíno může být delší, druhé kratší. Důležité ale je, dobře je nastavit tak, aby podprsenka držela. Ale pozor – většinu váhy nenesou ramínka, ale obvod!

Prostor pod prsy

Spodní část podprsenky musí sedět na hrudní kosti, nikoliv na prsou samotných. Pokud je tomu naopak, je příliš malá a je třeba sáhnout po větší velikosti.

Záda

Měla byste pod zapínání prostrčit maximálně dva prsty. Podprsenka by měla být těsnější než jste pravděpodobně zvyklá, avšak ne nepohodlná. Vodorovně se zemí obepíná tělo tak pevně, že po sundání zanechává na těle drobný otlak. Kupujeme podprsenky o menším obvodu, než naměříme.

Košíčky

Devět žen z deseti nosí menší košíčky. Neměla by z nich vykukovat část ňader, tzv. dvojitá prsa, a prsa nesmí ani vypadávat při zvednutí rukou. Většina žen si myslí, že má velikost B (dvojky). Průměrná velikost je ale D (čtyřky)!

Přední část

Prostředek by měl sedět přímo na hrudní kosti, nikoliv na prsou. Pokud je mezi ním a hrudníkem mezera, podprsenka je příliš malá.

Jak vybrat velikost?

OBVOD: Naměřené číslo pod prsy zaokrouhlíme dolů na nejbliží násobek pěti a poté ještě jedno číslo ubereme (např. naměřených 73 cm zaokrouhlíme na 70 a kupujeme velikost 65)!

KOŠÍČKY: Držíme se tabulek sledujících rozdíl mezi obvodem pod prsy a přes ně. Za obvod pod prsy ale považujeme zaokrouhlené a snížené číslo (viz bod č. 1)!

Jiná prodejna, jiná velikost

Britský deník Daily Mail využil ke svému testu figurantku se skutečnou velikostí 70 C. Překvapivě musela v každém obchodě sáhnout po jinak velké podprsence!

H&M - padnoucí velikost: 75 C

Next - padnoucí velikost: 70 D

Marks & Spencer - padnoucí velikost: 70 C

Autor:  šum

Přečtěte si
marki.n148...@...
17. 7. 2016 • 18:24

Pěkný článek se spoustou informací. Pro rozšíření znalostí ještě doporučuji přečíst si tento článek http://www.modadnes.cz/vyber-podprsenky-aneb-z-nesmele-slecny-dama-mnoha-tvari/

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.