Zachránili sebevražedkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zachránili sebevražedkyni!

Fotografie
Fotografie (internal)

Před očima policistů Michala Hejtmánka a Miroslav Plačeka z Ostravy se v noci na středu vrhla do rozbouřené řeky žena (30). Neváhali, skočili za ní a zachránili ji.

K události došlo u železničního mostu mezi stanicemi Ostrava-Svinov a Ostrava-Mariánské Hory. Policisté se na místo dostavili poté, co je na ženu v kolejišti upozornil strojvedoucí. To už ale sebevražedkyně stála na mostě připravená skočit!

„Snažili jsme se ji uklidnit, ale k sobě nás nepustila. Museli jsme stát asi deset metrů od ní. Nemluvila, řekla nám jen své jméno. Kdykoliv jsme se snažili přiblížit, naznačila, že skočí,“ popsal Aha! Michal Hejtmánek (23).

Žena nakonec skočila z dvanáctimetrové výšky do řeky. „Hned jsme instinktivně skočili za ní. Byla v bezvědomí, ale podařilo se nám ji rozdýchat a dostat vodu z plic,“ líčí dramatické okamžiky Hejtmánek.

Oba policisté se pak převlékli z promáčených uniforem a ve službě pokračovali až do rána. Proč chtěla žena spáchat sebevraždu není jasné. „Výslech bude možný, až to její zdravotní stav umožní,“ dodala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.