Stvůra míří k soudu! Tajně porodila a... Vyhodila miminko z okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Stvůra míří k soudu! Tajně porodila a... Vyhodila miminko z okna!

Lucie Vaňková se zodpovídá z vraždy miminka a zneužití mladíka (14).
Lucie Vaňková se zodpovídá z vraždy miminka a zneužití mladíka (14). (Aha! – Marek Hofman)

Když Lucie Vaňková (20) porodila v září v Dražicích u Tábora miminko a vyhodila ho z okna, nikdo netušil, že toho má na svědomí víc – pohlavní zneužívání nezletilého Petra (14) a porušování domovní svobody. Případ začal včera rozplétat Krajský soud v Českých Budějovicích.

Lucie, absolventka pomocné školy a vyučená kuchařka, přišla loni do jiného stavu. Její stejně starý přítel Honza z Vlastiboře se na ni ale vykašlal. Pak poznala novou lásku, teprve čtrnáctiletého Petra.

Doma se bála přiznat těhotenství, a tak šla bydlet s Petrem k jeho rodičům do Dražic u Tábora. Požehnaný stav však tajila a se školákem Petrem souložila.

„Věděla jsem, že mu nebylo patnáct. Měla jsem ho ráda, milovala jsem ho. On nevěděl, že jsem těhotná. Když se mne na to jeho maminka ptala, řekla jsem, že jsem jen ztloustla,“ přiznala s pláčem u soudu dívka.

Porodní bolesti na ni přišly loni 24. září asi okolo páté hodiny ranní. Potají u rodičů mladistvého přítele začala na toaletě rodit. „Trvalo to asi čtvrt hodiny, miminko šlo nohama napřed. Byla to holčička, nedýchala, měla zavřené oči. Všichni už byli vzhůru a já nevěděla, co mám dělat,“ přiznala dívka.

Dcerku celou od krve vzala a vyhodila ze záchodu oknem ven. Po dopadu ze šesti metrů miminko na následky těžkých zranění zemřelo. Proč dítě neporodila a nedala k adopci? Prý se bála rodičů a okolí. Hrozí jí až osm let vězení.

Inspirovala ji matka kamarádky

Než se těhotná Lucie Vaňková nastěhovala k Petrovi, žila krátce u kamarádky Kristýny. Její matka byla loni odsouzena za pokus vraždy novorozence. U ní Lucie zřejmě našla inspiraci k hrůznému činu.

Matka tří dětí Iveta Strnadová (43) z Tábora porodila rovněž na toaletě chlapečka. V igelitce ho pak i s placentou zabalila do pytle na odpadky, ten strčila do další igelitky a pohodila ho do křoví. Ještě živé miminko našel pejskař a přivolal policii. Ta pak po krvavých stopách od řeky Lužnice, kde novorozeně leželo, došla rovnou k bytu pachatelky.

Chlapeček je dnes už v náhradní rodinné péči. Žena se u soudu hájila tím, že měla kvůli nevěře strach z manžela. Za pokus o vraždu novorozeněte jí hrozilo 20 let vězení. Soud jí ale uložil s ohledem na její složitou životní situaci a mentální nevyspělost jen pětiletý trest.

Přečtěte si
tajna1509
20. 3. 2012 • 17:18

za smrt miminka se ji patri nejhorsi trest ale me interesuje rodina toho druheho ditka v uvozovkach pritele Petra 14 let??? co to je ze ho nechaji zit s 20 ti letou ??? je bych take hnala k zodpovednosti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.