Krutý osud čtveřice nerozlučných belgických kamarádek: Zemřely společně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krutý osud čtveřice nerozlučných belgických kamarádek: Zemřely společně!

Přední část vozu byla kompletně sešrotovaná.
Přední část vozu byla kompletně sešrotovaná. (Profimedia.cz, ara)

Spolužačky Emma (†11), Emily (†11), Eline (†11) a Emma II (†11) byly nerozlučnými kamarádkami už od dětství. A nerozdělila je ani smrt…

Všechny čtyři totiž v úterý večer zemřely v belgickém autobusu smrti cestou z lyžařského kurzu – spolu s dalšími 18 školáky. Seděly na předních sedadlech a neměly nejmenší šanci tragédii přežít.

Děvčata měla společného mnohem víc než jen první písmeno křestních jmen. Byly nejlepší kamarádky a všechny čtyři navštěvovaly hodiny hiphopu. Pro tělo Emmy Molemansové si do Švýcarska přijela máma, odvezla si je domů v bílé rakvi. Za dvěma brášky (10 a 20) a zdrceným tátou Johanem (50), který od úterka jen pláče a pláče.

Elektrikář z Lommelu ještě nepřestal doufat, že je všechno jen zlý sen: „Pořád čekám, kdy mi někdo zavolá, že je to omyl a že naše Emma stále žije.“

Rodině ke všemu ve čtvrtek ráno přistál ve schránce dopis, který jim ještě z hor poslala. „Zdravím domů. Lyžujeme jako draci, náš instruktor je moc milý. Po lyžích jsme ještě byli sjíždět kopec na igelitových pytlích, večer se zpívá, prostě nádhera. Moc mi chybíte…,“ dočetli se nakonec. A do srdcí jim ty řádky vrazily další dlouhou dýku.

Teď už bude Emma chybět jim. Trvale. Nezvratně…Ostatní oběti tragédie byly během včerejška převezeny vojenskými letadly ze Švýcarska do Belgie. Tam se v 11 hodin dopoledne rozezněly zvony, lidé uctili památku tragicky zesnulých dětí minutou ticha. Vlajky jsou na půl žerdi a byl vyhlášen státní smutek.



Přečtěte si
jity
17. 3. 2012 • 12:45

Osud vůči dětem a dospělým, kteří zemřeli, při této nehodě byl velmi krutý. Toto rodiče a pozůstalé nikdy nepřebolí. Je mi jich moc líto a přeji hodně sil k překonání této nesmírné bolesti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.