Unikátní výstava: Vypreparovaná lidská těla se vracejí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikátní výstava: Vypreparovaná lidská těla se vracejí!

Výstava nabídne podívanou i poučení.
Výstava nabídne podívanou i poučení. (The Human Body)

Výstavní událost roku je tady! Už od soboty můžete v Křižíkově pavilonu na Výstavišti v pražských Holešovicích navštívit unikátní výstavu The Human Body. Výstava vypreparovaných lidských těl už v minulosti nadchla a zároveň šokovala miliony návštěvníků po celém světě.

Výstava přináší desítky zcela nových exponátů. Svým rozsahem vysoce přesahuje vše, co bylo dosud v Česku k vidění. Uvidíte detailní cestu po lidském těle přes kosterní systém, svalstvo, reprodukční orgány, dýchací orgány, krevní oběh a další části lidského těla.

K nejzajímavějším exponátům patří preparát představující tisíce kilometrů žil a cév vedoucích lidským tělem. Jako odstrašující exponát pak fungují třeba zničené plíce dlouholetého kuřáka.

„Naše výstava je tou nejmodernější učebnicí lidské anatomie na světě. Tato výstava navždy změní váš pohled na lidské tělo,“ popsal hlavní tvůrce exponátů výstavy Arnold Geller.

Díky tomu je výstava skvělým tipem i pro školní a rodinné výlety. Žáci a studenti se tou nejzajímavější formou dozvědí o lidském těle mnohem víc než z učebnic.

The Human Body

Termín: 10. března až 10. června

Místo: Křižíkův pavilon, Výstaviště Praha

Rodinné vstupné: 800 Kč (po-pá), 900 Kč (so-ne)

Přečtěte si
bobosa
8. 3. 2012 • 19:39

Peknej hnus.....

monikahans
8. 3. 2012 • 16:12

Tato výstava by měla být určena pouze pro studenty medicíny a lékaře, či podobně zaměřené lidi. Je to nevkusné, odporné, obzvláště, jde-li o skutečné ostatky lidí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.