Adoptovala 5 dětí mrtvé kamarádky! Dojemný příběh »nejlepší mámy světa« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Adoptovala 5 dětí mrtvé kamarádky! Dojemný příběh »nejlepší mámy světa«

Fotografie
Fotografie (internal)

Julie Jonesová (46) je podle mnohých tou nejlepší matkou na světě. Už sedm let je rozvedená a sama vychovává tři syny. Ale když jí rakovina vzala nejlepší kamarádku, neváhala ani minutu a adoptovala nejen její dvě dcery, jak si to umírající přála, ale i tři syny! Rázem tak musí uživit osm dětí!

Caroline Atkinová  (†45) byla její nejlepší přítelkyní dlouhých 30 let. Obě se usadily v britském Lincolnu. Caroline se šťastně vdala, dala manželovi pět dětí, ale pak vstoupila do jejich domu smrt. Manžela Davida náhle skolila mrtvice a Caroline jej přežila jen šest měsíců – zabila ji rakovina. „Měla nádor na mozku. Bylo jasné, že nepřežije,“ vzpomíná Julie se slzami v očích.

Michael (12), Keiran (11),  James (10), dcery Emma (8) a Chantelle (6) byli najednou bez rodičů, hrozilo jim rozdělení do náhradních rodin. To Julie Jonesová nechtěla dovolit.

„Co bych to byla za kamarádku, kdybych dovolila rozbití její rodiny?! Vždyť bych se musela stydět!“ říká Julie, která přitom vedle péče o osm dětí musí stíhat i práci asistentky (má plný úvazek, tj. 40 hodin týdně!) na nedaleké akademii Královského letectva.

Slib ale splnila a její vlastní synové Adam (21), Peter (19) a Christian (14) jí v tom moc pomohli. V domě totiž byly jen čtyři pokoje, tak společně vše přestavěli. Dívky dostaly vlastní pokoj, ale Emma byla hodně náladová a Chantelle špatně spala.

Chlapci nesli smrt matky o něco lépe a postupně si všichni zvykli na nový domov. „Caroline mi moc chybí, ale žije dál ve svých dětech, které jsou teď i mými dětmi,“ říká žena, která nabídla sirotkům novou budoucnost.

Přečtěte si
denda04
7. 3. 2012 • 09:27

všem jen to nej nej hlavně štěstí ,zdraví pani ať vše zvládne

gordon
6. 3. 2012 • 20:23

myslí si někdo,že by v Česku bez problémů dostala rozvedená matka 3 dětí dalších 5 dětí k adopci?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.