Jak zlepšit zdraví? 20 tipů, které vás budou bavit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jak zlepšit zdraví? 20 tipů, které vás budou bavit!

Granátové jablko je napěchované polyfenoly, oxidanty a chrání proti rakovině a nemocem srdce. Nabije vás energií a z těla odplaví tuky.
Granátové jablko je napěchované polyfenoly, oxidanty a chrání proti rakovině a nemocem srdce. Nabije vás energií a z těla odplaví tuky. (Profimedia.cz)

Štve vás neustále vypočítávání věcí, které vašemu zdraví neprospívají. Jděte na to úplně jinak. Pokuste se zdraví zlepšit. Deník Aha! má rady, které si zamilujete.

1. Sázka na fialovou

Pojídání fialového ovoce (borůvky, ostružiny, rybíz, švestky) chrání podle britských vědců před Alzheimerem, Parkinsonem i roztroušenou sklerózou.

2. Zdravá masáž

Stačí 45 minut masáže, po které se zbavíte stresu na několik hodin a ještě posílíte imunitu. Pokud nevíte, jakou masáž zvolit, doporučujeme švédskou či thajskou.

3. Trocha česneku

Česnek a cibule chrání proti artritidě. Vadí vám nepříjemný zápach z úst? Žvýkejte pak petržel.

4. Mlsejte oříšky

Do jogurtu, zmrzliny či müsli si dejte hrst pekanových oříšků. Snižují hladinu cholesterolu, chrání proti rakovině a srdečním onemocněním.

5. Celozrnné pečivo

Kromě toho, že je zdravější než bílé, o polovinu snižuje riziko infarktu.

6. Dejte si čtvereček

Jeden čtvereček hořké čokolády denně snižuje riziko infarktu a srdečních chorob, ale prý pomáhá i při kašli.

7. Pijte mléko

Nemělo by se to s ním přehánět, ale sklenka denně prospěje. Chrání před cukrovkou, srdečními chorobami, ale i třeba rakovinou vaječníků.

8. Síla lásky

Láska je droga. Doslova! Pohled na fotku milované osoby snižuje mírnou bolest o 40 % a silnou bolest o 15 %.

9. Šálek čaje

Lépe se po něm hubne. Snižuje i hladinu cholesterolu a chrání před cukrovkou. Působí proti stresu.

10. Léčivé granáty

Granátové jablko je napěchované polyfenoly, oxidanty a chrání proti rakovině a nemocem srdce. Nabije vás energií a z těla odplaví tuky.

11. Skvělý aspirin

Jeden aspirin denně pomáhá podle odborníků proti rakovině. Pokud jej začnete užívat uprostřed čtyřicítky, snížíte riziko rakoviny prsu a střev.

12. Záhadná quinoa

Možná vám quinoa (vyslovuj kinwa) nic neříká, ale tato plodina z Jižní Ameriky obsahuje daleko víc železa než maso a je plná minerálů a vitaminů. Dává se do zeleninových salátů stejně jako kuskus.

13. Posilovač mozku

Dobrá paměť je klíčem ke zdravému a šťastnému životu. Pokud ta vaše občas vynechá, zkuste ryby či listovou zeleninu. Omezte alkohol a típněte poslední cigaretu.

14. Na vyšší noze

Zdraví neprospívající balerínky nahraďte botkami s menším podpatkem (2,5 cm). Vyhnete se artritidě.

15. Mentální pohotovost

Pokud chcete, aby vám to myslelo, nezapomínejte na pohyb. Třeba cvičení aerobiku posiluje hipokampus, část mozku řídící paměť, která se v dospělosti scvrkává.

16. Jedno neuškodí

Zejména po hodině ve fitku pivo prospívá víc než voda, protože lépe doplní chybějící tekutiny. Sklenka vína či půllitr piva denně pomáhá až o čtvrtinu snižovat riziko srdečních chorob a chrání proti cholesterolu.

17. Speciální hodinky

Ocení je zejména lidi, kteří mají nebezpečně vysoký krevní tlak. Hodinky jej ihned dokážou změřit.

18. Třešňová pomoc

Pokud pravidelně sportujete a chcete se vyhnout poškození svalů, zařaďte do jídelníčku třešně nebo si po cvičení dejte třešňovou šťávu.

19. Zinek proti rýmě

Lidi, které trápí časté nachlazení, by si měli koupit zinkové tablety. Chrání organismus před útokem viru.

20. Smích léčí

Ten, kdo se rád směje, má vyhráno. Smích uvolňuje svaly, zvyšuje tepovou frekvenci, podporuje krevní oběh a zvyšuje práh bolesti. Posiluje svaly břicha a spaluje kalorie.

Autor:  šum

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.