Příběh penzistky Hany Kaprasové s dobrým koncem: Unikla z Kalouskovy oprátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Příběh penzistky Hany Kaprasové s dobrým koncem: Unikla z Kalouskovy oprátky!

Paní Kaprasová je na tom dobře. Lituje ale ty, kteří nemohou k penzi pracovat.
Paní Kaprasová je na tom dobře. Lituje ale ty, kteří nemohou k penzi pracovat. (Aha! – Petr Novotný)

Stejně jako jiní důchodci také Hana Kaprasová (62) poznala chvíle, kdy penzi rozpočítávala do obálek pro jednotlivé týdny, sledovala slevy v supermarketech a vařila jídlo na několik dní. To už ale naštěstí patří jen do špatných vzpomínek. Podařilo se jí na stará kolena najít práci. Děsí ji však představa, že o ni přijde.

„Pracuji ve vrátnici na policejní ubytovně. Díky tomu mám k důchodu 9800 korun. Nejenže nemusím tolik šetřit při nákupech, ale můžu i občas někam zajít s kamarádkami. A také mám na dovolenou,“ těší se seniorka z toho, že se jí z bídné situace podařilo vyklouznout.

„Před 35 lety jsem pracovala jako pokojská v pražském hotelu. Jezdili k nám důchodci ze západního Německa, kteří si už tehdy mohli dovolit cestovat po celé Evropě. A to se zřejmě nemění. Český důchodce ale cestuje jen po akčních cenách v obchodech. O jiné dovolené si může nechat jen zdát,“ zlobí se paní Kaprasová.

Přestože se jí samotné momentálně daří vyhnout obvyklým útrapám jiných důchodců, rozčiluje ji, jak k nim kat Kalousek přistupuje. „Pracovala jsem 40 let a vypočítali mi penzi 8200! Částka se sice během té doby zvýšila, ale vzhledem k tomu, že jen inkaso platím 6300 korun, třela bych bez práce jen bídu s nouzí.“

Skutečný život

Přečtěte si
lunatic
3. 3. 2012 • 20:56

Vše je občas dobré brát vážně - i vydírání studentů,aby jim jiní zaplatili jejich vzdělání;.."chceme,at'je ZDARMA.." a oni s ním po dokončení školy tvrdě kupčili - radí právník zdarma?,léčí doktor zdarma? - čili=ti, kteří platili daně na jejich studia zaplatí pak ZNOVA ! P.S. Nemám VŠ vzdělání Kde, ve vyspělém světě je VŠ zdarma ???

mnpv
3. 3. 2012 • 19:30

Vy jste mě vzal vážně? Dělala jsem si samozřejmě legraci, to je "výcuc" z diskuzí o důchodech zde v Aha. Mně je to jasné ale většina si představuje penzi způsobem, který jsem důvěryhodně popsala.

lunatic
3. 3. 2012 • 17:31

 KDO je tím státem? Všichni občané - ale = nikoliv všichni do pokladny přispívají! Nejvíce tam vloží ti,kteří nejvíce vydělají.A proč hodně vydělají? Protože na sobě pracovali,studovali a neseděli se založenýma rukama. Každý může vydělávat kolik chce - je to pouze zhmotnění jeho schopností=zjednodušeně. Já si vážím KAŽDÉ PRÁCE - ale=nemůžete dát stejný obnos např.tomu,kdo operuje srdce a má VELKOU zodpovědnost a tomu,kdo myje nádobí,protože pak půjde každý spíše mýt to nádobí - pří rovnosti ocenění; tolik prostá LOGIKA ...

lunatic
3. 3. 2012 • 16:59

Já to chápu - Vy ale NIKOLIV ! Předně - k Vaší poznámce:" To ale nikoho nezajímá" - na to mohu reagovat stejně arogantně: "Mě nezajímá,že máte malou penzi." No a k faktům - státní pokladna je jakoby BANKA = zjednodušeně;do banky si nejdete pro milión,když jste ho tam neuložil,ne?- leda s pistolí. Kdo kolik vydělá je odrazem SCHOPNOSTÍ toho jednotlivce,čili - vydělávejte hodně ... a bude vysoká penze. Těm,kteří HODNĚ odvádí nedat NIC je omezenost = NIC víc. To pak můžete rovnou psát i o znárodnění,ne? Doporučuji nákup letenky do Havany - tam pro tuto demagogii najdete pochopení. Já Vám přeji penzi i 50 tisíc - ale = stát na to musí mít!

mnpv
3. 3. 2012 • 16:23

To ale nikoho nezajímá, každý by chtěl minimálně 20 tis. důchodu, ještě aby stačilo Správně by ti co měli vysoké výdělky(odváděli nejvyšší odvody) neměli dostat důchod téměř žádný, protože si vydělali hodně, když pracovali, a ti co dělali celý život za podprůměrnou mzdu (odváděli minimum)by měli dostat vysoké důchodody, protože aby neživořili. Vy to nechápete?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.