Nový horor ministra Kalouska: Sebere nám další peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nový horor ministra Kalouska: Sebere nám další peníze!

Kalousek naštval i čtyři velké seniorské organizace, které včera uvedly, že odmítají zmrazení penzí či zpomalení jejich růstu. Podle šéfa Rady seniorů ČR Zdeňka Pernese se plánují masové protestní akce v ulicích!
Kalousek naštval i čtyři velké seniorské organizace, které včera uvedly, že odmítají zmrazení penzí či zpomalení jejich růstu. Podle šéfa Rady seniorů ČR Zdeňka Pernese se plánují masové protestní akce v ulicích! (Fotomontáž Aha! – Robert Hudecký)

Úsporná opatření neberou konce. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) už se například rozhodl šetřit na důchodcích, kterým zmrazí důchody. A ty nejchudší z nás »obdaroval« i další novinkou, na níž chce vydělat 6,2 miliardy korun: zvedne daně na všechny energie!

Roky 2013 a 2014 budou pro Čechy velmi hladové. Kalousek totiž hodlá zrušit výjimku, podle níž spotřební daň za plyn platí jen velkoodběratelé. Nově se tak budou muset plácnout přes kapsu i domácnosti. Ti z nás, kteří plynem vaří, ohřívají vodu i topí, utratí stovky korun ročně navíc.

Ministrově razii na naše peněženky se ale nevyhnou ani ti, kteří topí elektřinou – tam se totiž daň zdvojnásobí! Důchodcům, nemajetným, ale i lidem s průměrnými příjmy tak nezbývá než vymýšlet, jak s penězi vyjdou. S tím jim ale vláda už neporadí…

JAK TO BUDE

U plynu se zavede spotřební daň na megawatthodinu i pro domácnosti. 30,60 koruny za každou spotřebovanou megawatthodinu zatím platí jen velkoodběratelé.

U elektřiny se daň na megawatthodinu zdvojnásobí. Zatímco tedy lidé nyní platí 28,30 korun za každou spotřebovanou megawatthodinu, v budoucnosti budou platit 56,60 korun.

Zavede se uhlíková daň pro všechny. Doplatí na ni hlavně domácnosti, které topí uhlím. Zatím za vypuštěný oxid uhličitý platí jen velcí znečišťovatelé.

Přečtěte si
argido
3. 5. 2012 • 10:48

To bude slepých, kulhavých a kde je taxa za euthanázii? to je snad lepší se bechat uspat navždy!!!Já fakt nevím, jak to ti komunisti dělali ( zadarmo léky, pobyt v nemocnici, přidělování bytů mladým manželům s dětmi - zadarmo, přispívání na pion. tábory, zadarmo učebnice a pomůcky, zadarmo mléko ve školách, žena nemusela do práce- pojištěna byla od manžela,zadarmo veškeré očkování, zadarmo ozdravné pobyty, bezúročné novomanželské půjčky, přispívání státu na prsteny na svat. obřad, určitě jsem si na něco ještě nevzpoměla, ale co se týká jídla, nikdy jsme nehladověli....

laetitia
4. 3. 2012 • 07:28

Tak ševče honem si poskoč, protože pak budeš opravdu muset za hranice............

laetitia
4. 3. 2012 • 07:26

V době růstu HDP byl u koryta Kalousek. Ostatně kdy nebyl ?

xell
3. 3. 2012 • 23:31

Na každou s.v.i.n.i se vaří voda, tak i na toho vypasenýho vepře Kalouska, začíná pomalu bublat!!!

bobosa
3. 3. 2012 • 21:56

To mu stejne nepomuze..az chcipne pujde do pekla..s.vine jedna..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.