Týrala desítky pejsků hlady a zimou: Teď hledají svůj nový domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Týrala desítky pejsků hlady a zimou: Teď hledají svůj nový domov!

Fenka Sára v náručí pracovnice útulku.
Fenka Sára v náručí pracovnice útulku. (cibela, ara)

S nebývale krutým týráním psů se setkali policisté a milovníci zvířat v Hranicích na Českobudějovicku. Starší žena jich tam týrala desítky několik měsíců. Majitelka se hafanů nakonec vzdala a pejsci mají šanci najít nový domov!

Chovatelka se o svá zvířata prakticky nestarala. Když například před časem musela na delší dobu do nemocnice, nezajistila nikoho, kdo by se o psy postaral místo ní. Chlupáče nechala bez jídla i péče. Zbídačených psů si všimli ochránci zvířat, kteří s majitelkou okamžitě jednali.

„Musela uznat, že se o ně není schopna postarat. O psy se nyní staráme my a hledají se pro ně noví majitelé, kteří by jim poskytli zázemí a lásku,“ řekl Aha! Martina Pohorská ze sdružení Cibela. To teď hledá pejskům nový domov.

Do případu se vložil i veterinář. „Byl bych osobně proti tomu vrátit je zpět majitelce. Byli ve zuboženém stavu,“ prohlásil i krajský ředitel veterinářů František Kouba. Týrání řeší také policie.

Autor:  hof

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.