Screeningový diagnostický přístroj: Za 10 minut odhalí 117 údajů o zdravotním stavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Screeningový diagnostický přístroj: Za 10 minut odhalí 117 údajů o zdravotním stavu!

Nejprve se měří tepová a dechová frekvence.
Nejprve se měří tepová a dechová frekvence. (Aha! – Dan Černovský)

Chcete během několika minut poznat svůj zdravotní stav? Bezbolestně a komplexně? Moderní neinvazivní diagnostické přístroje vám to umožní. A mohou svou rychlostí přispět k včasnému odhalení chorob, o kterých mnozí z nás nemají ani tušení.

Jedním z lékařů, kteří u nás poměrně novou metodu v praxi provozují, je MUDr. Jiří Skoupý z Diagnostického centra Aditus Vitae. Tam si také redaktoři Nedělního Aha! vyzkoušeli  účinnost tohoto screeningového přístroje na vlastní kůži.

PREVENCE PŘEDEVŠÍM

Přístroj vyhodnotí během několika minut na 117 dat, mapujících zdravotní stav vyšetřovaného. Toto rychlé a komplexní vyšetření, které včas odhalí rizikové procesy v těle pacienta, by jinak zabralo nepoměrně více času, vynaloženého k návštěvám specializovaných zdravotnických zařízení.

„Smyslem tohoto vyšetření je zejména prevence. Mnozí z pacientů toho o svém zdravotním stavu příliš nevědí, jiní pro změnu nějaký problém mají a chtějí se o něm dozvědět víc. Po vyšetření se o svém organismu dozví téměř vše. Jedná se v podstatě o takový průřez od hlavy až k patě,“ vysvětluje MUDr. Skoupý.

Pokud vyšetření odhalí zdravotní problém, následuje další vyšetření buď přímo na místě, nebo v jiných specializovaných zařízeních. „Jsme schopni dát dohromady výsledky z různých odborných vyšetření,“ říká lékař.

ZA PÁR MINUT VÍTE VŠE

Délka vyšetření je individuální v řádu minut a je rozdělena do dvou částí. Úvodní část se týká zjištění dat pacienta, ve druhé je seznámen s údaji, které byly pomocí screeningového přístroje získány a vyhodnoceny.

„Lékař nejdříve zapíše do počítače váhu, věk a pohlaví pacienta, dále jeho dechovou a tepovou frekvenci. Potom přiloží pět senzorů na tak zvané biologicky aktivní body, které se nacházejí v oblasti krku, podpaží a pupku. Měřená data jsou převáděna do počítače a zpracována. Vyšetření je bezbolestné, rychlé a může být i anonymní, “ dodává MUDr. Skoupý.

Cena je necelé dva tisíce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.