Jihoafrický novinář: Kolem Krejčíře je moc mrtvol! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jihoafrický novinář: Kolem Krejčíře je moc mrtvol!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (ČTK/AP)

V JAR mají z uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře těžkou hlavu. Je kolem něj příliš mrtvol. Tvrdí to tamní novinář Sam Sole, který aktivity podezřelého Čecha sleduje už několik let.

Jméno Krejčíře se v poslední době skloňuje především v souvislosti s obviněním, že je zapleten do ozbrojeného přepadení. Vyšetřován je na svobodě. To však údajně není jeho jediný hřích v Africe. „Příliš mnoho lidí, kteří s ním byli ve spojení, zemřelo. Ten počet obětí je neobvyklý,“ řekl v rozhovoru pro iDnes.cz Sam Sole.

„Zdá se, že si umí získat přízeň na vysokých místech. Nejspíš ovládl i jihoafrickou zločineckou síť.,“ uvedl. Před stíháním kvůli majetkové a násilné činnosti utekl z ČR v červnu 2005, od dubna 2007 je v JAR, kam dorazil ze Seychel. Česko žádá JAR o jeho vydání. „Neexistuje žádný dobrý důvod, proč by neměl být vydán,“ domnívá se Sole.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.