Soud s Borisem Ingrem! »Ty hajzle!« křičel tchán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soud s Borisem Ingrem! »Ty hajzle!« křičel tchán!

Boris Ingr včera přichází k soudu.
Boris Ingr včera přichází k soudu. (pro Aha! – Petr Podroužek, foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Před budovou Krajského soudu v Brně to včera vřelo. Když eskorta přiváděla do soudní síně Borise Ingra (45), obžalovaného z vraždy své ženy, spisovatelky Simony Monyové (†44), její otec Gustav Urbánek se neudržel a všechnu svou nenávist vykřičel Ingrovi přímo do tváře!

Atmosféra před včerejším stáním by se dala krájet. Do ticha zazněl jen výkřik otce ubodané spisovatelky. „Ty hajzle! Zničil jsi celou rodinu, hajzle jeden!“ ulevil si nešťastný Urbánek.

U soudu také včera došlo na klíčové svědectví. Boris Ingr se loni 3. srpna bezprostředně po napadení své manželky přiznal, že ji pobodal. Vyplývá to z jeho telefonického rozhovoru se záchrankou, kterou přivolal na místo činu.

Operátorce tísňové linky 155 na přímý dotaz, kdo krvácející ženu pobodal, po delší odmlce doznal: »Já…« (viz Přepis) Ingr ale nyní tvrdí, že si na okolnosti jeho údajného konfliktu s manželkou nevzpomíná, čemuž znalkyně z oboru psychiatrie Marta Holanová absolutně nevěří: „Ví, co spáchal, jen to popírá.“

Ženu tyranizoval dlouhodobě, vydíral ji, znásilnil, tloukl. „Řekla mi, že ji bije tak, aby to nebylo vidět,“ vypověděl bratr Monyové. „Jednou ji prý hodil na postel a skákal jí po břichu. Prý si někde na internetu přečetl, že se tak člověk může udusit vlastními zvratky…“

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová včera pro Ingra navrhla trest 10 až 14 let ve věznici se zvýšenou ostrahou, pozůstalým by měl navíc zaplatit přes milion korun. Soud bude pokračovat příští středu.

Přepis volání na linku 155

Operátorka (O): „Prosím?“

Ingr (I): „Přijeďte, žena je pobodaná, zraněná. (uvádí adresu) Krvácí! Rychle, jde o život.“

O: „Vidíte na tu ženu? Odkud krvácí?“

I: „Ano, vidím. Z břicha, z hrudníku, z krku. Odevšud…“

O: „Kdo ji pobodal?“

I: (po delší odmlce) „Já…“

O: „Jak se jmenujete?“

I: „Boris.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.