Křivě ho obvinili ze znásilnění: Nevinný seděl rok! Po státu chce 35 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Křivě ho obvinili ze znásilnění: Nevinný seděl rok! Po státu chce 35 milionů!

Oběť justičního omylu Jan Šafránek u soudu.
Oběť justičního omylu Jan Šafránek u soudu. (pro Aha! – Petr Novotný)

Před dvaceti lety odseděl Jan Šafránek (39) z Hlinska rok za znásilnění. Pravého násilníka dopadli o 14 let později. Teď chce po státu odškodnění v řádech desítek milionů. Včera mu soud ale k 340 500 Kč přiznal pouhých 366 tisíc.

Z Šafránka přiznání před lety vytloukli vyšetřovatelé. Navíc ho nechali na chodbě se znásilněnou dívkou těsně před identifikací. Děvče (17) pak tehdy 19letého Šafránka »poznalo«, i když útočníkovi mělo být původně 40 – 50 let.

Existoval i důkaz, že čin nespáchal. Přesto skončil ve vězení. Nyní chce za své utrpení 35 milionů odškodnění. Ministerstvo spravedlnosti mu již zaplatilo 340 500 Kč, soud v Praze 2 mu včera přiznal dalších 366 tisíc.

„Srovnejte: pan Rath dostal za jednu facku 100 tisíc – můj nevinný klient jich od vyšetřovatelů dostal nepočítaně. A navíc byl dvacet let vnímán jako sexuální násilník,“ vysvětluje Šafránkův advokát Kočí.

„Řada závažných pochybení vyústila v justiční omyl, který mému klientu zcela zničil život,“ dodal na závěr. Jan Šafránek se domáhá další náhrady na ochranu osobnosti; nyní bude určen soud, který o zbývajících milionech odškodnění rozhodne.

Přečtěte si
jarzaj@...
7. 4. 2019 • 17:13

Dobrý den, toto martýrium mám za sebou 4x od Srpna 2017. Na mém prvním křivém obvinění ze znásilnění dětí spolupracovala dětská doktorka která děti nikdy nebo 5,5 roku neviděla (podle jejich věku). Dnes na 4. rundě těchto oznámení již s matkou dětí spolupracuje věrně již i Policie ČR, a snaží se mě konečně dostat do vězení, přitom opět neexistuje jediný důkaz proti mě, svědci i když nastrčení vypovídají jednoznačně v můj prospěch, dodávám jasné úřední listinné důkazy včetně DVD od kriminalistického znalce a nikoho mé důkazy nezajímají. Je mi bráněno déle jak rok ve styku s mými dětmi, předvolání k soudu jsou vydávány za pravomocné rozsudky, je mi bráněno 11. měsíc v užívání mého bytu ve kterém jsou mi zadržovány základní věci a dokumenty nutné k podnikání včetně daňových přiznání za poslední léta, Policie ČR toto opakovaně odmítá sepsat. Výsledek 3 předchozích šetření je následující, 4 roky jsem natvrdo znásilňoval mojí dceru a 3 roky mé syny, a proto je moje dcera pořád ještě panna a všichni tři jsou bez jediné stopy jakéhokoli násilí. Okamžitě do 3 dnů od sproštění mé viny Policií se na mě podává obratem další nové trestní oznámení. 3x mě moje bývalka připravila úmyslně o práci svým jednáním a její jednání je dle Policie ČR v pořádku. Začínám se tím moc dobře bavit, a je mi jasné že todle mě bude provázet až do konce mého života. Dodnes se mě Policie ČR za 19,5 měsíce nezeptala ani jednou na mé alibi, v posledním případě podaném 1. 10. 2018 jsem dodnes nebyl vyslechnut a již mám být obviněn, ale co je nejlepší nebyla vyslechnuta ani údajná poškozená. Doufám že 5. runda křivých obvinění vůči mě bude trestný čin vraždy, kdy údajná zavražděná bude dál běhat kolem mě, nenajde se mrtvola ani vražedná zbraň a já za to konečně dostanu 20 let natvrdo ať je konečně klid. Přeji všem krásný večer. Jaroslav, Volary

xell
22. 2. 2012 • 12:15

No, ale když si vezmeme, že některé pachatele ani nikdy nechytnou, třeba za zabití, znásilnění atd.a nebo dostanou smněšný trest, tak on si to odškodnění zaslouží, přece nic neudělal!! Nehledě na to, že mu zkazili život a lidi se od něj odvrátili, jak jednou v televizi říkal.Ty peníze mu patří a naše soudnictví by si dalo alespoň větší pozor při vynášení dalších rozsudků!!Kolik hajzlíků běhá na svobodě a nepotrestaných!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.