Švéd byl dva měsíce uvězněn v autě pod bílým příkrovem! Přežil jen o sněhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Švéd byl dva měsíce uvězněn v autě pod bílým příkrovem! Přežil jen o sněhu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Švéd Peter Skyllberg (44) havaroval 19. prosince blízko města Umea na severu Švédska. Poměrně daleko od civilizace vyletěl se svým vozem z cesty a ocitl se v bílé pasti – auto celé zmizelo pod sněhem a padal na něj další a další.

Jenže Peter v něm přežil bez dvou dnů celé dva měsíce! K jídlu přitom neměl nic jiného než sníh a led! Jak je to možné? Experti mluví o druhu hibernace, tedy zimním spánku, během něhož se jeho metabolismus zpomalil a tak se přizpůsobil krutým podmínkám. „Hlavně byl ale velice teple oblečen a měl v autě i dobrý spacák. Vůz fungoval jako iglú,“ sdělila švédská policie.

Až minulý pátek zasněžené auto objevil muž, který kolem projížděl na skútru. Zastavil u podivné hromady, odhrábl trochu sněhu a narazil na čelní sklo, přes které si všiml, že se v autě cosi hýbe. Promrzlý muž, který zhubl 20 kilo, byl ihned převezen do nemocnice. „Byl na konci svých sil, už ani nemohl mluvit. Přežil by nanejvýš den nebo dva,“ tvrdí policisté.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.