Už je venku! Z Kotrouše je Rumcajs! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Už je venku! Z Kotrouše je Rumcajs!

Z Kotrouše je Rumcajs
Z Kotrouše je Rumcajs (Aha! – Martin Přibyl, Dan Černovský)

Městský soud v Praze včera rozhodl o propuštění exšéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše (45), který byl kvůli obvinění z korupce od listopadu ve vazbě. Poseděl si proto, aby nemohl ovlivňovat svědky anebo jinak mařit vyšetřování.

Kotrouš, který nechtěl s nikým mluvit, ale ve vězení doznal velké změny: místo nažehleného a načesaného úředníka totiž fotoreportéři Aha! zachytili muže v nedbalém sportovním oblečení a s »rumcajsím« plnovousem, který si vypěstoval až za mřížemi!

Pomůže Kotroušovi změna image, až se bude posuzovat korupční jednání, za něž mu hrozí až 12 let za katrem? Zřejmě nikoliv. Byl totiž zadržen rovnou s úplatkem v údajné výši 150 tisíc korun.

Mělo jít jen o splátku z celkové sumy 1,5 milionu korun, kterou údajně požadoval od autoservisu – firmy, která rok co rok získává od městské policie zakázku na servis aut strážníků v hodnotě zhruba 30 milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.