8 tipů jak mít jaro už teď! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

8 tipů jak mít jaro už teď!

První závany jara si domů můžete přinést společně s krásně barevnými květinami.
První závany jara si domů můžete přinést společně s krásně barevnými květinami. (Profimedia.cz)

Taky už máte té protivné zimy, šedivých ulic a holých stromů dost a nedočkavě vyhlížíte jaro? Podle kalendáře sice začíná až za měsíc, to ale není důvod, proč se na něj nepřipravit už teď! Vždyť dny se postupně prodlužují a ve vzduchu už je sem tam něco svěžího cítit. Vyzkoušejte tipy deníku Aha!, jak si kousek jara jednoduše přičarovat.

1. Vykupte květinářství

První závany jara si domů můžete přinést společně s krásně barevnými květinami. K sehnání už jsou křehké tulipány, petrklíče i voňavé hyacinty. Rozmístěte je po celém bytě a kochejte se jejich krásou. I na stole v práci vám budou dělat parádu několik týdnů.

2. Vybarvěte se do jara

To, že zima už brzy skončí, prozrazují i výlohy obchodů, které teď doslova hýří všemi barvami. A jaké barvy jsou letos in? Barvou roku je mandarinková. Je to velmi výrazná oranžová se silným červeným podtónem. Letí ale i tyrkysová, sytě zelená, výrazná červená i žlutá.

3. Pánové, hurá na fotbal!

Pánové mohou čerstvý vzduch nasát na stadionech, kde právě začalo fotbalové jaro. Pobyt venku ale udělá dobře všem, kteří se v uplynulých mrazivých dnech snažili nevystrčit nos na ulici. Dopřejte si třeba svižnou procházku.

4. Potěšte svůj nos

Dobrou náladu vám zaručeně vyvolá i vdechování vonných olejů z aromalamp. Vyzkoušejte vůni bergamotu, která je typickou jarní vůni proti depresím. Grapefruit zase obnoví energii a meduňka uvolní a rozveselí.

5. Zahrádkáři, už se to blíží!

Vydejte se na průzkum zahradnictví. Na novou sezonu je třeba se pořádně připravit. Nastudujte nejnovější zahrádkářské hity, nakupte zeminu, květináče a semínka.

6. Naplánujte dovolenou

Čekání na jaro vám zpříjemní i plánování letošní dovolené. Nad barevnými katalogy cestovních kanceláří se vám určitě zvedne nálada a sluníčko bude zase o kousek blíž. Naplánujte si, jakou zemi byste chtěli vidět, jaké památky navštívit a zavzpomínejte i na loňské prázdniny. Jistě stály za to, ale ty letošní mohou být ještě lepší!

7. Jezte pro dobrou náladu

Dopřejte si dostatek potravin, které způsobí, že se po jejich konzumaci budete cítit spokojení. Mezi jistoty patří banány či hořká čokoláda, dortíček, ale také vejce, ryby, drůbež či ořechy.

8. Ohřejte se v sauně

Vydejte se do sauny nebo si dopřejte romantický odpočinek ve vířivce. Teplo je to, co vašemu tělu po mrazivých dnech udělá dobře. Užít si můžete i příjemnou masáž. Vaše suchá pleť zase ocení výživný zábal

Autor:  lt

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.