Vlak projel 4 stanice bez zastavení! Jako ve filmu Slunce, seno, jahody... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vlak projel 4 stanice bez zastavení! Jako ve filmu Slunce, seno, jahody...

Fotografie
Fotografie (internal)

Nezastavujeme, máme zpoždění… Sedm cestujících v osobním vlaku na trati mezi severočeským Kořenovem a Tanvaldem si připadalo jako v komediích Zdeňka Trošky »Slunce, seno...«. Čtyři zastávky tam profrčel vlak bez zastavení. Chyboval strojvedoucí, nebo jsou na vině namrzlé koleje?

Na trati byl okamžitě přerušen provoz. Osobák se následně podařilo zastavit až mimo řádnou zastávku, pod nejprudším kopcem, v úseku Desná-Rýdlova vila. Příčinu už druhého průšvihu na stejné trati v tomto roce šetří drážní inspekce.

„Nevíme, zda selhal strojvedoucí, nebo brzdy na vlaku. První zkouška brzd právě probíhá. Pak vlak přesuneme do depa k podrobné prohlídce. Vyslechneme i všechny zúčastněné,“ řekl mluvčí inspekce Martin Drápal.

Nevyloučil ani fakt, že vliv mohlo mít mizerné počasí. České dráhy od včerejška na trati pro jistotu nasadily jiné soupravy. „Událost je podobná té z 5. ledna, kdy na té samé trati projel vlak dvě zastávky. Strojvedoucímu se podařilo zastavit až dva kilometry za místem, kde zastavit měl,“ dodal Drápal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.