Do Prahy se chystá Sting, Coldplay i Red Hot Chili Peppers! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Do Prahy se chystá Sting, Coldplay i Red Hot Chili Peppers!

Chris Rea 23.2.2012
Chris Rea 23.2.2012

Nevěste hlavu, že je léto a spolu s ním i spousta festivalů v nedohlednu. Agentura Livenation pro vás totiž připravila jednu hudební lahůdku za druhou! Těšit se tak můžete nejen na zítřejší koncert legendárního Stinga, ale i nanovou show Batman live!, kytarového mága Chrise Rea, jednu z nejoriginálnějších britských kapel Manic Street Preachers nebo temnou Metallicu a fenomény Red Hot Chili Peppers a Coldplay! Stačí si jen vybrat...

Sting
18.02.2012,
Kongresové centrum, Praha
Vstupenky: 1 090 – 1 790 Kč
25.6.2012,
O2 Arena, Praha


Skladatel, zpěvák, autor, herec, aktivista - STING získal uznání ve všech těchto rolích, a přesto se vzpírá snadnému označení. Narodil se v anglickém Newcastlu, v roce 1977 se přestěhoval do Londýna a spolu se Stewartem Copelandem a Andy Summersem založil skupinu Police. Společně vydali pět alb, získali šest cen Grammy a v roce 2003 byli uvedeni do Rock and Rollové síně slávy. Od roku 1985 vydal Sting 13 sólových alb, naposledy pak titul „Sting: 25 Years“, který vyšel 26. září 2011. Tato kolekce zachycuje poprvé v historii jak největší hity, tak i rarity ze Stingovy dlouholeté sólové kariéry. V rámci oslav tohoto milníku je k dispozici i nedávno vydaná iPad aplikace STING 25 - jako první svého druhu přináší vzácné fotografi e, rozhovory a více než čtyři hodiny video obsahu, včetně exkluzivních záběrů z benefi čního představení k jeho šedesátým narozeninám v New Yorku. Sting je vysoce respektovaný hudebník, který prodal téměř 100 miliónů alb jako sólový umělec a získal dalších 10 cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a obdržel tři nominace Oscara. Jeho poslední turné „Back To Bass“ sklízí úspěchy po celém světě, včetně České republiky, kde je jeho koncert již dlouhou dobu vyprodán. Přidal proto další koncert v dubnu.

Batman live!
17.02.2012, 19:00
18.02.2012, 15:00, 19:00
19.02.2012, 11:00, 15:00
O2 arena, Praha
Vstupenky: 700,00 - 1 200,00 Kč BATMAN Live je vizuálně ohromující produkce se zbrusu novým originálním příběhem. V živém vystoupení se představí Batman, jeho protějšek Robin, věrný a vytrvalý Butler Alfred a mnoho dalších oblíbených postav jako Joker, Riddler, Catwoman a Penguin. Příběh se bude odehrávat v prostředích, které známe z příběhů DC Comics,
včetně Gotham City, Wayne Manor, Batcave a Arkham Asylum. BATMAN LIVE je věrnou adaptací známého komiksu, ve kterém se Batmanův pomocník Robin vydává do boje za spravedlnost. Touha po spravedlnosti nakonec Robina přivede k následování příkladu jeho oblíbeného hrdiny, tajemného strážce spravedlnosti známého jako Batman. To ale víc než znepokojí Robinova ochránce, milionáře Bruce Wayna, který je ve skutečnosti Batmanem. Tento dynamický příběh se rozvíjí jako neustávající vzrušující honička napříč Gotham City, v jejímž průběhu se Bruce Wayne a Dick Grayson proměňují v legendární bojovníky se zločinem Batmana a Robina a unášejí publikum s sebou od samého vrcholku Halyho cirkusu do temných hlubin Arkhamova blázince, od jiskřivých výšin Tučňákova nočního klubu The Iceberg Lounge až do podzemních tajů, jež je očekávají v Batmanově jeskyni (Batcave). Významnou roli v této honičce hraje zcela nový revoluční Batmobil, navržený specielně a výlučně pro představení BATMAN LIVE.

Chris Rea
23.2.2012,
Kongresové centrum, Praha
Vstupenky: 790 – 1 390 Kč
Skvělý kytarista s příjemně chraplavým hlasem se u příležitosti vydání nového titulu „The Santo Spirito Project“ vrací do České republiky. Vystoupí v pražském Kongresovém centru a krom nového materiálu představí i největší hity své kariéry, během které prodal po celém světě více než 30 milionů kopií svých nahrávek. Propracované 3CD a 2DVD bude obsahovat zbrusu nové studiové album a 2 celovečerní filmy na DVD, které napsal a režíroval Chris. Prvním z nich je syrový a brutálně upřímný příběh týkající se býčích zápasů, jehož hudební doprovod obsahuje neo-klasickou a španělskou cikánskou hudbu. Druhý celovečerní snímek sleduje putování muže po Florencii a jeho hledání pravdy. Hudba z těchto dvou filmů bude uvedena na 2CD a Chris vysvětluje své důvody pro takový ambiciózní projekt: „Miluji proces vytváření nových věcí a vášnivě věřím, že bychom, my umělci, měli mít zájem vyzkoušet nové způsoby jak dostat k veřejnosti to, co děláme.“

Manic Street Preachers
25.4.2012,

Palác Lucerna – velký sál, Praha

Vstupenky: 990 Kč
Od roku 1991, kdy se Manic Street Preachers představili světu skladbou „Motown Junk“, dokázala tato jedinečná kapela posunout hranice vyjadřování svých pocitů, nálad, úzkostí a nekonformních názorů tak jako žádná jiná skupina 90. let Manic Street Preachers debutovali v srpnu 1989, kdy si vlastním nákladem vydali singlovou nahrávku „Suicide Alley“. Již tato první skladba dokázala, že jde o skupinu výjimečného tvůrčího potenciálu a obdivuhodné síly a originality. Původně zdánlivá nevýhoda jejich rodiště se nakonec projevila jako přednost – Manic Street Preachers, vzdáleni centrům hudebního průmyslu, jakými jsou v Británii Londýn nebo Manchester, se postupně dobrali svého osobitého stylu, podřízenému pouze vlastním názorům a vkusu.
V roce 1992 vyšlo debutové album Manic Street Preachers – „Generation Terrorists“, které obsahovalo dodnes nezapomenutelné hity „Motorcycle Emptiness“, „You Love Us“ nebo „Little Baby Nothing´“, ve které kapelu doprovodila slavná americká herečka a zpěvačka Traci Lords. Album „Generation Terrorists“ se umístilo ve většině výročních anket mezi nejlepšími alby roku a kapela na sebe upoutala celosvětovou pozornost.
Na úspěchy tohoto titulu navázali o rok později deskou „Gold Against
The Soul“, která přinesla o trochu více melancholie a skladby jako „From Despaire To Where“, „Roses In the Hospital“ nebo „La Tristesse Durera“. Rok 1994 se nesl ve znamení asi nejtvrdší nahrávky v diskografii kapely, a sice titulu „The Holy Bible“. Ten se však nesetkal s takovým komerčním úspěchem jako předešlé nahrávky. Po vydání navíc kapelu opustil hlavní textař a kytarista Richey James Edwards, který zmizel za dodnes nevyjasněných okolností 1. února 1995. V listopadu 2008, třináct let po jeho zmizení, byl oficiálně prohlášen za zesnulého. Manic Street Preachers se však rozhodli pokračovat v činnosti jako trio. Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album „Everything Must Go“, které obsahuje Richeyho texty a které kapele vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela.

Metallica
7.5.2012,
Synot tip Arena, Praha
Vstupenky: 1 490 – 2 490 Kč
Nejslavnější metalová kapela světa se vrací do České republiky! Na koncertě pod širým nebem představí své průlomové „černé“ album z roku 1991. Metallica se po čtyřech letech vrací do Prahy a fanouškové se mají na co těšit, protože čtveřice zahraje materiál ze svého stejnojmenného titulu z roku 1991 na počest 20. výročí od vydání tohoto legendárního, často nazývaného černého, alba.
Metallica se během své více než pětadvacetileté existence stala pojmem, který vybočuje ze škatulek označených přívlastkem metal. Jednoduše nejlepší heavymetalová kapela ovlivnila nespočet dalších hudebníků po celém světě. Metallica svým vzhledem a vyjadřováním vypadala, jakoby pocházela z ulice, což nebylo pro rockové hvězdy osmdesátých let právě typické, a rozšířila tak možnosti žánru metal.
Svými složitě strukturovanými skladbami se zapsala do povědomí téměř každému. Metallica doposud vydala devět studiových alb, dvě živé alba, dvě EP, dvaadvacet videoklipů a třiačtyřicet singlů.
Skupina vyhrála devět cen Grammy a jako jediné kapele v historii
se jí podařilo bodovat v albovém žebříčku Billboard 200 na prvním
místě s pěti po sobě následujícími alby. Album Metallica (1991), nebo chcete-li černé album, kterého se v USA prodalo více než 15 miliónů
kopií (22 mil. celosvětově), je 25. nejprodávanějším albem v USA. V
období, kdy vyšlo jejich poslední album Death Magnetic, se celkový
počet prodaných nahrávek odhadoval na více než 100 miliónů. K
září 2008 byla Metallica pátým nejlépe se prodávajícím hudebním
interpretem, a to od 25. května 1991, kdy začal informační systém
SoundScan sledovat prodejnost nahrávek. Za sledované období
prodala Metallica jenom v Spojených státech 50 111 000 alb. V roce
2011 skupina nahrála nové album společně s kytaristou Lou Reedem.
Album obsahuje deset nových skladeb a jmenuje se Lulu.

Pearl Jam
2.7.2012,
O2 Arena, Praha
Vstupenky: 1 190 – 1 750 Kč
Pearl Jam, pocházející z amerického města Seattle, oznámila sérii koncertů a na seznamu nechybí ani Praha, která se zařadí mezi 10 evropských měst, kde se Pearl Jam letošní léto představí. Pearl Jam loni oslavili 20. výročí své existence, při této příležitosti vydali reedice starých alb, knihu a natočili dokument. K němu pořídili i povedený soundtrack. Pearl Jam je hudební skupina, která vznikla v roce 1990 v Seattlu. Jsou považováni za jednu z nejpopulárnějších rockových kapel devadesátých let. Jejich jméno je úzce spojeno s hnutím grunge.

Bruce Springsteen
11.7.2012,
Synot tip Arena, Praha
Vstupenky: 1 100 – 1 990 Kč
Bruce Springsteen u nás již jednou vystoupil – v rámci akustického vystoupení se v roce 1998 představil v pražském Kongresovém centru. V roce 2012 však poprvé přijede se svým E Street Bandem v rámci světového koncertního turné. Představí se na koncertě pod širým nebem v pražské Synottip Areně. Půjde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě!
Bruce je americký písničkář, který nahrává a vystupuje s kapelou
E Street Band. Springsteen se proslavil hymnickými rockovými
písněmi a poetickými texty, ve kterých dokázal vystihnout náladu
nejen americké společnosti. Spolu s E-Street Bandem se stal jedním
z průkopníků „stadiónového rocku“, i před desetitisícovým publikem
dokáže navodit důvěrnou a přitom euforickou atmosféru rockového
klubu.

Red Hot Chili Peppers
27.8.2012,
Synot tip Arena, Praha
Vstupenky: 1 490 – 2 490 Kč
Red Hot Chili Peepers jsou jednou z nejúspěšnějších rockových
kapel v hudební historii. Prodali přes 60 miliónů alb, získali Grammy
téměř ve všech kategoriích, ve kterých byli nominováni. Není divu,
že v současné době patří mezi nejžádanější formace na světě. Jejich
jedinečný a osobitý zvuk je založen na kombinaci rocku, punku a
funku. Co dodat k jedné z nejoriginálnějších kapel, která každým
svým novým albem přitáhne další a další posluchače, útočí na přední
příčky hitparád, ale v první řadě předvádí neuvěřitelné a divoké
výkony v rámci svých živých vystoupení!

Coldplay
16.9.2012,
Synot tip Arena, Praha
Vstupenky: 1 200 – 2 250 Kč
Tvorba Coldplay se pohybuje na hraně rocku a popu s alternativními i
elektronickými vlivy, skladby jsou opatřeny introspektivními texty.
CHRIS MARTIN (zpěv, piano), JON BUCKLAND (kytara), WILL
CHAMPION (bicí) a GUY BERRYMAN (basa) se narodili rodinám
dělnického původu. Martin, nejstarší z pěti dětí, začal s hrou na
piano coby dítě, později našel zalíbení v tvorbě Toma Waitse.
Buckland pro změnu vyrostl v zázemí nakloněném kytarám Erica
Claptona nebo Jimi Hendrixe. Berryman preferoval funk a indie rock
a rozhodl se hrát na basu až poté, co mu tento post přenechal multi-
instrumentalista Champion, který si zvolil bicí až po vstupu do kapely.
Tato parta kamarádů z Londýnské univerzity se do hudebního
světa poprvé přihlásila v roce 1998 s třískladbovým EP „Safety“
v nákladu několik set kusů. O dva roky později přispívají dalšími
dvěma singly – „Brothers And Sisters“ a „Blue Room“. Do této chvíle
se jejich příběh odvíjel stejně jako v případě tisíců jejich kolegů
po celém světě. Zlom v kariéře nastává vydáním singlu „Shiver“
a následně debutového alba „Parachutes“. Kapela vystupuje na
festivalu Glasonbury a začíná být vnímána britským publikem.
Celosvětově pak boduje baladickou skladbou „Yellow“, opatřenou
melancholickým videoklipem. Album „Parachutes“ dosáhlo
v několika zemích platinového prodeje a zároveň přineslo kapele
první cenu Grammy.
O dva roky později vydali Coldplay nahrávku „A Rush Of Blood
To The Head“ (2002), která obsahuje dnes již notoricky známé
skladby „The Scientist“, „Clocks“ nebo „In My Place“. Poslední dvě zmiňované skladby obdržely opět cenu Grammy.
Koncertní záznam „Live 2003“ zachycuje nejzajímavější okamžiky
kapely na jejich turné. Koncem roku 2003 si Chris bere za manželku
herečku Gwyneth Paltrow, která mu na jaře následujícího roku
porodila dceru Apple Blythe Alison Martin.
Otcovství však Martina nezastavilo v přípravách na nové album,
které pod názvem „X&Y“ vyšlo v červnu roku 2005. Produkčně se
na něm podílel Danton Supple (Morrissey, the Cure), jenž nahradil
dlouhodobého spolupracovníka kapely Kena Nelsona.
Volba prvního singlu padla na skladbu „Speed Of Sound“. Té se vedlo
dobře v nejrůznějších žebříčcích a se stejným úspěchem následovaly
skladby „Fix You“, „Talk“ nebo „Hardest Part“.
Rok 2008 se nesl ve znamení titulu „Viva la Vida or Death and
All His Friends“. Album produkoval Brian Eno a Markus Dravs.
Jako první ochutnávku předložili Coldplay svým fanouškům
skladbu „Violet Hill“, kterou si během prvního týdne zdarma stáhlo
více než 2 miliony fanoušků. Albu se dostalo velmi dobrých ohlasů
a to jak od kritiky, tak i od fanoušků. Posléze bylo vydáno v luxusní
edici, která obsahovala i EP.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.