Led na Lipně má 27 cm! Hasiči ale varují řidiče: Nezkracujte si tudy cestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Led na Lipně má 27 cm! Hasiči ale varují řidiče: Nezkracujte si tudy cestu!

Záchranáře u břehu ve Frymburku sledovalo několik zvědavců.
Záchranáře u břehu ve Frymburku sledovalo několik zvědavců. (HZS JČK, ara)

Neuvěřitelný hazard! Led na Lipně má 27 cm. Silné mrazy trvají už dva týdny, a to opět některé řidiče povzbudilo zkracovat si cestu přes zamrzlé jezero. Když zapraská led a oni i s vozem zahučí pod něj, pozdě litují.

Náklady na vyprošťování vozů z ledového jezera jdou do desítek tisíc korun. „Řidiče nemůžeme ani pokutovat. Dokud nedojde k poškození životního prostředí, že by třeba vytekla nafta do vody, jsou tito lidé nepostižitelní,“ řekla Aha! mluvčí policie Lenka Holická.

Snad jen zázrakem si tento hazard nevybral ještě daň na životech. Je to i díky připravenosti jihočeských hasičů. Ti o víkendu »výlov« auta propadlého pod led a záchranu lidí opět trénovali.

„Vozidlo bylo předem připraveno, bylo bez motoru, nádrže, vlastně kastle na kolech, abychom neznečistili životní prostředí. A uvnitř byla figurína,“ řekl šéf českokrumlovských hasičů Pavel Rožbout.



Autor:  hof

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.