Lukáš Přibyl: Přivezl si smrt z hor? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lukáš Přibyl: Přivezl si smrt z hor?

Lukáš Přibyl
Lukáš Přibyl (Aha! – Mária Rušinová, Profimedia.cz)

Tajemství smrti místopředsedy fotbalové Sparty Lukáše Přibyla (†33) trvá. Zatím se ví jen to, že ve čtvrtek, kdy zaměstnanci klubu našli jeho bezvládné tělo v kanceláři, nebyl zavražděn.

Nařízená soudní pitva včera uťala spekulace o násilí. „Závěry pitvy nepotvrdily cizí zavinění. Nebyla to násilná smrt. Došlo k selhání životně důležitých orgánů,“ sdělil bez upřesnění policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Bože, co tedy »Příbu« zabilo? Zástava mladého srdce? Mozková mrtvice? Nejvíce se přetřásá, že mohl mít poranění mozku jako následek pádu při víkendové lyžovačce ve Špindlerově Mlýně. „Ještě jsem si rozrazil hlavu,“ napsal Přibyl v pondělí kamarádovi z deníku Sport a stěžoval si na bolesti. Že by si přivezl smrt z hor?

„Nechci spekulovat, ale hematom v hlavě to mohl být. Ten se projeví za několik dnů,“ zadumal se lékař fotbalové reprezentace Petr Krejčí.

Ano, kolem Lukyho karambolu ve Špindlu se v posledních dnech točily obavy jeho rodiny. „Byl tu jeho zdrcený táta a říkal, že si Lukáš udělal na hlavě velkou bouli. Bál se o něj, posílal ho k doktorovi, ale marně,“ pověděl jeden z činovníků Sparty.

„Od toho pádu ho bolela hlava a žena Zorka ho prosila, ať se nechá vyšetřit. Bohužel neposlechl...,“ uvedl na mučivé téma Přibylův kamarád z vršovické Bohemky.

Mohl žít, kdyby se svými 205 centimetry vkráčel do ordinace? Kdo ví. Fotbalový nadšenec, pracant a slušňák Lukáš Přibyl odešel z tohoto světa.

Nejkrásnější vzpomínka

Usměvavý čahoun Lukáš a jeho paní Zorka nafotili něžné snímky, když spolu čekali dnes roční dcerku Beatu. Obrázek, který máte před sebou, je možná ta nejkrásnější vzpomínka nešťastné Zory na partnera. Krutá rána osudu jí vzala muže a maličké tátu. Lukáš toužil po synovi, už se ho nedočká...

Černý prapor vlaje na Letné

Modrá, žlutá a červená zmizely. Sparta má od včerejška jinou vlajku – z hluboké úcty k zesnulému Lukáši Přibylovi vlaje před letenským stadionem černý prapor. Parta tří chlápků ho tam instalovala krátce před polednem, a tím pieta klubu zdaleka nekončí.

„Sparta odehraje pondělní generálku s Banskou Bystricí (17.30) i sobotní ligové utkání se Slováckem (18.20) v plánovaných termínech. Součástí zápasů bude samozřejmě uctění Lukášovy památky,“ oznámil šéf klubové komunikace Ondřej Kasík.



Přečtěte si
jity
12. 2. 2012 • 12:19

On se měl uhodit, když si dával lyže na auto. Tak ne při lyžování a měl si stěžovat, že mu ta hlava bolí. Je to nešťastná náhoda, kolikrát se uhodíme do hlavy a neběžíme k lékaři, zřejmě ho to nenapadlo, že by to mělo být vážně. Ale zatím nikdo nic neví, na co vlastně zemřel.

majojo
12. 2. 2012 • 11:27

A že by ten lyžař v životě neslyšel o přilbě? Pochybuju.

jity
12. 2. 2012 • 10:02

vyrval tohoto pohledného mladého muže z náručí milované rodiny. Upřímnou soustrast pozůstalým a přátelům.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.