Otřesný případ hyenismu z domova pro seniory v Letinech! Trpí alzheimerem: Obral ji o dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Otřesný případ hyenismu z domova pro seniory v Letinech! Trpí alzheimerem: Obral ji o dům!

Jaroslava Křížková přišla o bydlení.
Jaroslava Křížková přišla o bydlení. (Aha! – Alexandr Malachovský, foto pro Aha! – Marcela Durasová, ara)

Případ otřesného hyenismu vyšetřují policisté na Plzeňsku. Jednu z klientek domova pro osoby se zvláštním režimem v Letinech připravil podle policistů o dům tehdejší ředitel zařízení Pavel Hucl (65).

Jaroslavě Křížkové (84) trpící Alzheimerovou chorobou nechal dnes už bývalý ředitel podepsat plnou moc na prodej jejího domu v Řevničově na Rakovnicku.

Seniorka s rozvinutou duševní chorobou si dobře neuvědomovala, jak závažný dokument podepsala, ostražitá ale naštěstí byla vrchní sestra. Ta hned informovala své nadřízené. Jednatel letinské společnosti Miloš Matoušek ředitele okamžitě propustil.

„Během deseti minut musel pan Hucl opustit kancelář. Nebyl schopen nic říct, hlavu měl svěšenou,“ řekl Aha! Matoušek. Podle všeho se Hucl ocitl ve finančních problémech a zneužil toho, že paní Křížková nemá příbuzné. „Je to strašný, co pan Hucl provedl. Nevěděla jsem, co chce udělat,“ svěřila se Aha! těžce nemocná seniorka.

Dům prodala realitní kancelář za jeden a půl milionu korun. „Peníze z prodeje domu jsme naštěstí zajistili pro paní Křížkovou. Na svém účtu má již 1 200 000 korun. 300 000 korun bohužel chybí, jde o nepřiměřeně vysokou odměnu pro realitní kancelář,“ říká Matoušek.

V domku Jaroslavy Křížkové teď bydlí noví majitelé, kteří mohou o dům přijít.

Pavlu Huclovi za podvod hrozí společně s majitelem realitní kanceláře a jeho asistentem až osmileté vězení.

Přečtěte si
jity
12. 2. 2012 • 11:55

lidé se neštítí ničeho. Na to musí být sakra žaludek, takto okrást nemocnou babču. To se mu toho muselo chtít, ubožák jeden.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.