Nechala ji umřít hlady: Půjde sedět na 2 roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nechala ji umřít hlady: Půjde sedět na 2 roky!

Kučerová dostala dva roky basy.
Kučerová dostala dva roky basy. (ČTK – Jaroslav Ožana)

Bezdomovkyně Jana Kučerová (49) utýrala na půdě hlady ženu, u které přebývala. Rozsudek nad otřesným případem včera vynesl ostravský soud. Verdikt? Dva roky bude mít bezdomovkyně o ubytování a stravu postaráno!

Obžaloba tvrdila, že Kučerová se svým přítelem v únoru 2009 odnesla těžce nemocnou kamarádku na půdu. Tam ji údajně nechala ležet chatrně oblečenou na podlaze, přikrytou dekou, bez jídla i pití, až žena nakonec zemřela. Tělo našel v listopadu soused.

U soudu Kučerová tvrdila, že její spolubydlící zemřela někdy v dubnu v bytě, asi na mrtvici. Na půdu ji prý odtáhla až mrtvou zhruba po měsíci a nechala ji tam.

„Dodnes nedovedu pochopit, jak jsem to mohla udělat,“ řekla. O její smrti nikomu neřekla a dál v bytě bydlela. „Měla jsem strach, že o byt přijdu a skončím zas na ulici,“ zdůvodnila svoje odporné jednání.

Kučerové hrozilo dokonce obvinění z vraždy! Nakonec ji soud uznal vinnou z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. Dostala dva roky.

Přečtěte si
lepabrena
10. 2. 2012 • 12:33

Tento trest- 2 roky odnětí svobody je za takovýto trestný čin výsměch! Zvlášť přitěžující okolnost je, že trestný čin byl spáchán na poškozené, která se nemohla bránit. Tento rozsudek znovu ukázal, že spravedlnost je slepá. Barbora Škrlová, která byla nervově labilní a neměla být proto odsouzena- dostala pět let odnětí svobody a odseděla si 4- a zde za takovýto trestný čin jen dva roky?????!!!!! Ale jedno z toho vidíte- že bezdomovcům jde sakra o bydlení - a to do té míry, že kvůli střeše nad hlavou neváhají vraždit i své blízké!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.