Barbora Škrlová: Pustili ji z basy! Z kriminálu si odvážela panenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Barbora Škrlová: Pustili ji z basy! Z kriminálu si odvážela panenku!

Barbora Škrlová odchází s panenkou v náručí z vězení k vozu svého kamaráda.
Barbora Škrlová odchází s panenkou v náručí z vězení k vozu svého kamaráda. (Aha! – Martin Pekárek, Václav Nekvapil, ara)

Těžká brána věznice ve Světlé nad Sázavou se otevřela a Barbora Škrlová (37), mistryně převleků v kuřimské kauze týraných bratrů Ondřeje a Jakuba, vyšla na svobodu. Po čtyři roky jí patrně v cele dělala společnost panenka, kterou při odchodu křečovitě svírala v náruči. Pryč zmizela schoulená pod dekou na zadním sedadle kamarádova auta…

Bylo přesně 10 minut po 13. hodině, když vězeňská stráž začala vytlačovat všechny přítomné kameramany a fotografy na několik set metrů od brány věznice. Záhy do mrazivého dne vyrazila Škrlová v čepici naražené až k nosu a v náručí třímala panenku v sytě modrém oblečku.

Pak se schoulila na zadní sedadlo auta svého kamaráda Michala Říhy, který pro ni přijel, nechala se zaházet hadry, aby ji nikdo nemohl fotit, a odfrčela. Údajně mířila do bytu v Brně, který pro ni byl přichystán.

Ženu, která v případu otřesného zacházení se dvěma chlapci vystupovala nejdříve jako 13letá Anička a později se stejně úspěšně vydávala za 14letého Adama, propustil včera podmíněně z výkonu trestu hradecký krajský soud.

 

„Barbora Škrlová se za současného přijetí záruky za dovršení nápravy nabídnuté občanským sdružením Šalamoun a občanským sdružením Český ombudsman podmínečně propouští z výkonu trestu,“ uvedl včera mluvčí soudu Aleš Korejtko. S

oud zároveň Škrlové stanovil maximální možnou zkušební lhůtu na sedm let a nařídil dohled probačního úředníka, aby podle Korejtka eliminoval jakoukoli možnou recidivu trestné činnosti odsouzené.

Škrlová ve vězení strávila celkem čtyři roky, její trest za podíl na týrání Ondry a Jakuba byl pětiletý.

Zlomové okamžiky případu

7. května 2007 – Policie našla v Kuřimi u Brna v komoře rodinného domu svázaného nahého chlapce (7). V domě byla i dívka Anna (ve skutečnosti Barbora Škrlová).

9. května 2007 – Chlapcovu matku policie zadržela a obvinila ji z týrání druhého syna.

10. května 2007 – Soud svěřil Aničku a chlapce do péče Klokánku. Z něj Škrlová utekla.

8. ledna 2008 – Škrlovou zadrželi v Norsku, kde se vydávala za chlapce Adama. Po převozu do ČR skončila ve vazbě.

17. června 2008 – U Krajského soudu v Brně se matka k týrání synů přiznala, byla prý však zmanipulována. S léčbou Anny (Škrlové) a výchovou synů jí prý pomáhal instrukcemi tajemný »doktor«. Vyšetřování ale ukázalo, že pokyny přicházely od tety dětí. Zbylí obžalovaní vinu popřeli. Škrlová řekla, že byla také týrána.

24. října 2008 – Soud vynesl rozsudky.

Přečtěte si
jity
10. 2. 2012 • 10:12

to jsme za naše daně si ji tam pěkně vykrmili. Snad už by si ji paní doktorka nespletla s 13ti letou Aničkou.

majojo
9. 2. 2012 • 17:02

No aspoň si nějakou dobu nestřihne Aničku ani Adámka. Holt má po sezóně, holka.

mnpv
9. 2. 2012 • 16:18

jj

winterfreshka
9. 2. 2012 • 14:55

teď tam postupně nacpat ty zlodějské lotry z vlády

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.