Letící batole ze slavné fotky hořícího domu z Ludwigshafenu: Jak vypadá dnes? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Letící batole ze slavné fotky hořícího domu z Ludwigshafenu: Jak vypadá dnes?

Tato fotografie obletěla celý svět: roční Onur padá z okna do náruče policisty.
Tato fotografie obletěla celý svět: roční Onur padá z okna do náruče policisty. (Profimedia.cz, ara)

Pamatujete si ještě fotografii, na níž zoufalí příbuzní vyhazují z okna hořícího domu batole? Nejspíš ano, před čtyřmi roky dojala celý svět... V německém Ludwigshafenu tenkrát plameny připravily o život devět lidí včetně pěti dětí.

Tehdy 11měsíční Onur měl ale štěstí v neštěstí. Strýc ho duchapřítomně hodil z třetího patra do rukou připraveného policisty. Mrňous tenkrát vyvázl bez škrábnutí a dnes se má čile k světu!

Onur brzy oslaví 5. narozeniny, ale o neštěstí zatím nic neví. Na nevšední zážitek si asi ani nemůže pamatovat. Strejdovi bude ale jistě nadosmrti vděčný. V osudný okamžik – 3. února 2008 krátce po 16. hodině – viděl jeho strýc Kamil Kaplan (35) v plamenech umírat vlastní dceru (†11).

To mu dodalo odvahu porvat se o život ostatních dětí – druhou dceru (dnes 12) svíral pevně v náruči a malého synovce bez váhání vyhodil z okna. Jen tak mělo batole šanci přežít. Třetí dceru (†4) a manželku (†31) se mu bohužel zachránit nepodařilo. Otec Onura za strýcem vozí často. Na zdech jeho bytu visí fotografie uhořelých příbuzných. Zatím se na ně neptá.

„Až se zeptá, o požáru mu povím. Jen doufám, že do té doby zjistíme, kdo za tím stál,“ doufá strýc Kamil. Poslední verze vyšetřovatelů říká, že šlo o žhářský útok extrémně pravicových radikálů. Případ ovšem stále nebyl uzavřen

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.