Týraní sourozenci z Dobrušky: Odvezli je z Klokánku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Týraní sourozenci z Dobrušky: Odvezli je z Klokánku!

 (pro Aha! – Marek Hofman)

Neuvěřitelné! Týraní sourozenci z Dobrušky, kteří se loni v létě dostali k »tetám« do zařízení pro děti Klokánek v Jindřichově Hradci, musí do obyčejného děcáku. Rozhodl o tom soud.

Zatímco Jiříček (1), Mareček (3), Markétka (4) a Verunka (5) se v Klokánku cítili bezpečně, soud a ministerstvo byly jiného názoru. Neobměkčily je ani posudky od lékařky a psycholožky, které přesun nedoporučily.

„Odvoláme se. Je neuvěřitelné, že tu někdo s dětmi šíbuje jak s pytli brambor a je mu jedno, že si u rodičů užily své,“ rozčílila se předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková.

„Když k nám přišly, byly v otřesném stavu, nemluvily. Tady si zvykly, daly jsme jim péči, lásku a teď mají jít do ústavu?!“ divila se se slzami v očích vedoucí Klokánku Emilie Popelková.

Ředitel Dětského domova v Holicích, kam děti v pátek převezli, tvrdí, že to pro sourozence žádné trauma nebude. Jenže prostředí v »děcáku« je vzdálené rodinné atmosféře Klokánku. Otázkou také je, zda nejde doslova o kupčení s dětmi. Dětské domovy se budou brzy rušit a přežijí jen některé, proto se rychle snaží zaplnit stavy.

Přečtěte si
zadnice
6. 2. 2012 • 10:15

Na tom trvám, je to zřejmé při soudech skoro ve všech kauzách!!!

amici
5. 2. 2012 • 17:55

je mi na blití z této podělané republiky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.