S Nedělním Aha! opět v kondici! Restartujte se v roce 2012! Díl 2. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

S Nedělním Aha! opět v kondici! Restartujte se v roce 2012! Díl 2.

V minulém čísle jsme »restartovali« mysl, tentokrát se zaměříme na zvelebování tělesné chránky. Dozvíte se, jak zdravě a chutně jíst i jak začít s cvičením.
V minulém čísle jsme »restartovali« mysl, tentokrát se zaměříme na zvelebování tělesné chránky. Dozvíte se, jak zdravě a chutně jíst i jak začít s cvičením. (Profimedia.cz, ara)

Už jste se smířili s tím, že vitalita a kondice nespadnou z nebe a musíte pro své tělo něco udělat sami?  Že to třeba trochu obtěžuje, musíte si odpírat, nutit se do věcí, kterým se kamarádi z hospody a kamarádky z kavárničky uštěpačně pošklebují? Výborně, tohle zjištění je poloviční úspěch!

Jen je nechte, posměváčky. Vy se za pár týdnů dostanete do formy, přestanete vypadat jako neforemný pytel brambor a už třeba ani nebudete funět do schodů…

Vy, dámy, možná zapnete džíny osmnáctileté dcery. A pánové, však víte… Po letech se zase přesvědčíte, že jste chlap! Zároveň nebudete lapat po dechu při zavazování tkaniček. Minule jsme se naučili vypnout hlavu, odpočívat, zbavit se stresu.

Dnes v rámci restartu organismu vyzkoušíme zdravější jídelníčky, přivykneme stravovací disciplíně a ještě se začneme hýbat. No jistě, jak se jinak zbavit zbytečných tuků, zformovat a zpevnit postavu? Bude se běhat, plavat, jezdit na kole! Dámy mají navíc povolenu lymfodrenáž a mohou si jít hubnout třeba i do mrazáku (kryolipolýza).

10 důvodů, proč to všechno děláme

● Je to rozhodně esteticky přitažlivější. Přesvědčíte se o tom v létě na plovárně.

● Štíhlí lidé mají větší šanci získat lepší zaměstnání než tlouštík.

● Proč? Je u nich předpoklad, že budou dynamičtější, odolnější, výkonnější.

● Fyzicky aktivní lidé jsou lepší v sexu. Loňský průzkum na univerzitě v americkém Arkansasu odhalil, že 88 % žen a 69 % mužů, kteří se zabývají sportem 4 až 5krát týdně hodnotilo svou sexuální výkonnost nadprůměrně nebo vysoce nadprůměrně.

● Lidé v kondici trpí mnohem méně ischemickými chorobami, vyšším cholesterolem, apod.

● Pochopitelně jde ve všech směrech i o sebevědomí. Jsmeli v kondici, jsme i na koni…

● Lépe se shání oblečení, jsmeli klasické konfekční postavy.

● Pohybem se lépe bráníme stresu. Jsme vyrovnanější.

● Cvaldové, ač si to nepřiznají, mají méně kvalitní spánek. Kdo je v kondici, spí mnohem lépe.

● Vyšší procento tuku ubírá energii, každé kilo navíc je znát na vitalitě. Lidé s nadváhou se snáz unaví.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.