Matka exšéfa Primy a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka: Je to multimilionářka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Matka exšéfa Primy a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka: Je to multimilionářka!

Dům na pražské Hanspaulce, na němž se nyní pracuje.
Dům na pražské Hanspaulce, na němž se nyní pracuje. (pro Aha! – Věra Knedlhansová, Aha! – Karel Kopáč, Petr Novotný, Martin Přibyl)

Marie Nováková (66) – obyčejné jméno patřící neobyčejné ženě. Skrývá se za ním totiž multimilionářka a matka bývalého šéfa Dopravního podniku hlavního města Prahy Martina Dvořáka (41), na jejímž kontě není jen propíraná vila na Madeiře za čtyřicet milionů a záhadně získaná vila v Praze, ale i další lukrativní nemovitosti. Jejich přehled dnes přinášíme.

Patří sem například nově zrekonstruovaná vila v Karlových Varech, jejíž přestavbu museli dělníci zvládnout v rekordním čase od loňského podzimu. V krkonošských Vítkovicích pak s přítelem, právníkem Vítězslavem Bauerem vlastní tři chaty, kam s chutí jezdí i Dvořák. „Když se mě zeptáte, jestli využívám chalupu mojí matky v Krkonoších, tak samozřejmě využívám, protože je naší rodiny,“ přiznal serveru Aktuálně.cz.

Do inventáře ale patří i krásná chaloupka ve Věšíně u Příbrami, kterou nevyužívá nikdo z rodiny: Nováková společně s  Bauerem na ni mají zástavní právo za půjčku 587 tisíc korun. Mimo jiné je pak »v zásobě« i přes 225 tisíc metrů čtverečních pozemků po celé republice, s nimiž má úspěšná developerka jistě velké plány.

Skvosty ve sbírce Novákové ale i nadále zůstávají vila za čtyřicet milionů na portugalské Madeiře či vila na pražské Hanspaulce. Tu údajně pořídila za pouhých 200 tisíc korun spolu s firmou Future Earnings od kyperského holdingu Cheerlade.

Právě tady se rýsuje chobotnice podivných vztahů podnikatelky s pražským podsvětím: holding totiž dříve zastupovala advokátní kancelář Šachta & Partners, která je spolu s pražským »kmotrem« Ivem Rittigem obviněna Nadačním fondem proti korupci za šikovné vykrádání dopravního podniku.

A dopravní podnik vedl Novákové syn. Jak on, tak Nováková se ale od kauzy distancují. Majetek Novákové prý nemá s dopravním podnikem nic společného…

Další okolnosti podivné kauzy

● Majetek rodiny Martina Dvořáka vyšetřuje protikorupční policie, protože existují signály o napojení na pražského lobbistu Iva Rittiga. Ten prý během Dvořákova působení v čele pražského dopravce podnik nerušeně vysával, mimo jiné za předražené jízdenky. A Dvořákova maminka na něj má údajně vazby.

● HN včera upozornily i na to, že Dvořáková měla peníze i z reklamních televizí umístěných ve stanicích pražského metra.

● Jak Martin Dvořák, tak Marie Nováková se ale urputně brání tomu, že by dělali něco nekalého. Právník Novákové pak naznačil, že za zveřejněním kauzy může být nevraživost Dvořákovy exmanželky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.