Schizofrenička útočila ve Frýdku-Místku nožem: Andrejce (†2) rozřezala srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Schizofrenička útočila ve Frýdku-Místku nožem: Andrejce (†2) rozřezala srdce!

Na chodbě jsou stále patrné krvavé šrámy.
Na chodbě jsou stále patrné krvavé šrámy. (pro Aha! – Kateřina Nová)

Sousedé stále nemohou pochopit obrovskou tragédii, ke které došlo v neděli v ulici I. P. Pavlova ve Frýdku-Místku. Psychicky nemocná žena pobodala na chodbě jednoho z paneláků babičku a její vnučku Andrejku. Dívenka je mrtvá, babička bojuje o život.

Vražedkyně trpěla schizofrenií a brala invalidní důchod. Manžel se s ní rozvedl a ona zůstala v třípokojovém bytě sama. „Slyšela jsem, že byla nesvéprávná. Měla prý opatrovníka, ale ten tu s ní nebyl,“ popsala včera Aha! sousedka.

Narušená žena mívala časté záchvaty, při kterých křičela a mlátila věcmi. To se nelíbilo sousedce, která bydlela pod ní. „Vím, že na ni volávala policajty. Nemohla kvůli kraválu spát,“ doplnila sousedka.

Vražedkyně se v neděli s kuchyňským nožem vypravila nejprve o patro níž do bytu stěžovatelky. Prý se jí chtěla pomstít za policejní kontroly. Žena však nebyla doma, a tak útočnice zamířila k protějším dveřím. Otevřela jí babička s  vnučkou v náručí. Následoval brutální atak nožem.

„Slyšela jsem šílený křik dítěte, štěkot psa a taky až nelidský křik dospělého. Když jsem sešla po schodech dolů, viděla jsem babičku, jak leží natažená na chodbě a v ruce svírá tu holčičku. Okamžitě byl celý dům na nohou. Volali jsme sanitku, sousedka zkoušela tu malou oživovat, ale pak plakala, že to nešlo, že měla úplně rozřezané srdce,“ líčí svědkyně. Sousedé jsou v šoku i proto, že útočnici zřejmě kvůli psychické poruše nehrozí vězení, bude se jen léčit.

Andrejka byla nejmladší ze čtyř sourozenců a holčičku si rodiče ke třem klukům doslova vymodlili. Podle sousedky babička vražedkyni otevřela bez rozmyšlení i proto, že se blížil čas, kdy měla vnučku vyzvednout maminka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.