VIDEO Zkáza Concordie: Personál poslal cestující na smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Zkáza Concordie: Personál poslal cestující na smrt!

Všechno máme pod kontrolou!
Všechno máme pod kontrolou! (repro youtube.com)

Pět dní po havárii výletní lodi Costa Concordia, při níž přišlo o život 11 lidí, se objevily důkazy o pochybení personálu. Cestujícím do poslední chvíle lhali, že je vše v pořádku.

Jedna z přeživších cestujících zachytla na video členku personálu, která se snažila uklidnit paniku falešnou útěchou. Španělsky mluvící žena je nahnala do kajut ve chvíli, kdy už se loď potápěla a všichni byli v ohrožení života.

„Jménem kapitána vás žádáme, vraťte se do kajut. Ale pokud se chcete procházet po palubě, je to na vás. Není žádný důvod k obavám. Pracujeme na odstranění závady elektrického generátoru. Všechno máme pod kontrolou.“ O pár minut později byl ale vydán rozkaz k evakuaci a  pro jedenáct cestujících už bylo pozdě.

Galerie obsahuje záběry z videa, které usvědčuje posádku z pochybení. Na videu najdete vizualizaci nehody lodi Costa Concordia.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.