Kapitán Concordie Schettino se konečně přiznal: Byla to má chyba... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kapitán Concordie Schettino se konečně přiznal: Byla to má chyba...

Kapitán Schettino na velitelském můstku.
Kapitán Schettino na velitelském můstku. (Profimedia.cz, ara)

Kapitán parníku Costa Concordia Francesco Schettino (52) konečně přiznal, že zavinil páteční ztroskotání lodě, při kterém zahynulo nejméně 11 lidí (daleko spíš je ale obětí 35). „Nařídil jsem obrat příliš pozdě,“ kaje se muž, kterému celá Itálie neřekne jinak než »Kapitán Zbabělec«.

Schettino až dosud tvrdě zapíral a vymýšlel si. Až včera kápl božskou. „Znám místní vody, už jsem tento manévr provedl třikrát nebo čtyřikrát. Jenže tentokrát jsem nařídil obrat příliš pozdě a loď najela na mělčinu,“ přiznal Schettino vyšetřovatelům.

Italským tiskem se také rozjela spekulace, že se řízení lodi nevěnoval proto, že mu v osudném čase dělala na můstku společnost sexy Moldavanka (25), která ani nebyla na seznamu pasažérů!  Schettino má tak na svědomí nejméně 11 životů, stále je ale pohřešováno dalších 24 lidí.

„Tam dole je vidět jen na pár centimetrů, mrtvoly se vynořují odnikud. Víš o ní, až když se jí dotkneš. Pak zjistíš, že je ve smokingu…,“ zní mrazivé svědectví potápěčů.

Triko říká: Vrať se na palubu, ču**ku!

Novým hitem jsou v Itálii trička s nápisem »Vada a bordo, cazzo!«, který znamená »Vrať se na palubu, ču**ku!«. Tak nevybíravě totiž vyzval k návratu na potápějící se Concordii kapitána Schettina velitel pobřežní stráže De Falco.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.