Proč důchodce (†67) zemřel? Záchranka přijela po 47 minutách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Proč důchodce (†67) zemřel? Záchranka přijela po 47 minutách!

Fotografie
Fotografie (internal)

Neuvěřitelných 47 minut trvalo záchrance, než u jihočeského Milevska dojela k pacientovi (†67), kterého postihl srdeční kolaps a nastala u něj zástava srdce. Přestože po telefonu operátorka naváděla příbuzného a ten masíroval srdce, muž nakonec zemřel.

Muž zkolaboval na své chalupě u Vepic, která je na samotě a není ani v mapách, které mají záchranky k dispozici. „Záchranáři cestou zabloudili, navíc si spletli obec Vepice s Dobrošovem,“ řekla dcera zemřelého muže Dita Šindelářová. Když nakonec záchranka dorazila, senior byl po smrti.

„Tma, špatně dostupná lokalita na samotě u lesa, to, že se ztratili, protože GPS lokalitu nemohlo najít a nemožnost vzletu vrtulníku potmě – zapříčinilo tuto bohužel smutnou událost. Nesmírně nás to mrzí. Jsem ale přesvědčen, že všichni opravdu dělali, co mohli, i když konec byl bohužel fatální,“ uvedl ředitel záchranky Marek Slabý s tím, že si posádka zcela jistě obce nespletla, musela však navíc jet až z 35 kilometrů vzdáleného Písku a nikoli z blízkého Milevska. Tamní záchranka byla totiž u jiného případu.

Přečtěte si
ivkanatka
17. 1. 2012 • 16:13

Pán zemřel, protože se ve zdravotnictví šetří na nesprávných místeh. Místo, aby bylo záchranek čím dál více, tak jich je míň a míň. Tohle nás může taky potkat, bohužel. Lituji toho příbuzného - to muselo být nejdelších 47 minut v jeho životě a nakonec ?! Měl by to zažít na vlastní kůži ministr zdravotnictví, aby pochopil, jak strašné to je a pak by, doufám, začal uvažovat jinak. To nejdůležitější - záchrana života - má být na 1.místě řešení problémů ve zdravotnictví. Upřímnou soustrast rodině.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.