Dívka vypadla z okna koupelny! Je stále v ohrožení života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dívka vypadla z okna koupelny! Je stále v ohrožení života!

Z takové výšky dívka spadla. Neštěstí se stalo zřejmě v koupelně.
Z takové výšky dívka spadla. Neštěstí se stalo zřejmě v koupelně. (pro Aha! – Tomáš Hejtmánek)

Dívka (10), která leží po pádu z okna školy v nemocnici v Hradci Králové, je stále v přímém ohrožení života. Její stav se ani po dvou dnech v nemocnici nelepší. Lékaři pro ni udělali maximum a teď mohou jen čekat... Policisté zároveň stále vyšetřují, co přesně se stalo.

„Nejzávažnější je poranění hlavy. Při takovém úrazu nepomůže ani nejlepší lékařské vybavení. Dívka je teď na jednotce intenzivní péče a životní funkce jí pomáhají udržovat přístroje,“ uvedl k aktuálnímu stavu náměstek ředitele královéhradecké nemocnice Zdeněk Tušl.

„Když k nám dívku přivezli, zastavili lékaři vnitřní krvácení a snažili se dívku stabilizovat. Teď ale musí bojovat sama. Její stav se může změnit každou hodinu,“ dodává lékař.

Dívka vypadla z okna v nejvyšším patře školy v Choustníkově Hradišti na Trutnovsku. Letěla 11 metrů na asfaltovou plochu. Neštěstí se stalo v úterý po sedmé hodině ráno, kdy se děti v internátní speciální škole připravují na dopolední zaměstnání.

„Většina žáků byla v té době na cestě na snídani, tragédii tak naštěstí žádný z dívčiných spolužáků neviděl. Učitelé se teď snaží s dětmi citlivě pracovat, aby na nich traumatický zážitek nezanechal psychické následky,“ říká ředitelka školy Věra Konečná.

„Vše záleží na tom, jak učitelé tu situaci dětem vysvětlí. Dívka s nimi trávila poměrně hodně času. Vzhledem k tomu, že tragédii neviděly, mohly by se s ní vyrovnat poměrně snadno,“ říká psycholog Jan Lašek.

Vše se pravděpodobně odehrálo v koupelně, protože na chodbách internátu je neustále přítomen pedagogický dozor. „Vyšetřování stále probíhá. K příčině ani k možné přítomnosti dalších osob v místnosti se teď nebudeme vyjadřovat,“ dodává mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.