Udělovaly se Zlaté oříšky: Děti s talentem od pánaboha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Udělovaly se Zlaté oříšky: Děti s talentem od pánaboha!

Ondřej Matějík a Magdaléna Kořenová
Ondřej Matějík a Magdaléna Kořenová (Aha! – Petr Novotný)

Už potřinácté se v Praze sešla desítka nejtalentovanějších dětí z celého Česka. Nadaní sportovci, tanečníci, muzikanti i myslitelé získali v soutěži Zlatý oříšek kromě ocenění i šek na 10 000 korun. Soutěž je určena dětem od šesti do 14 let.

„Je patrné, jak se výkony a dovednosti posouvají rok od roku výš, jsou stále dokonalejší, často na úrovni dospělých profesionálů,“ všiml si organizátor soutěže Jiří Kotmel. Do dalšího ročníku se děti mohou hlásit od června.

Ondřej Matějík (7)

Drobný klučina z Míkovic je velmi talentovaný sportovec. Věnuje se cyklistice a závodí v bikrosu. Už třikrát získal titul mistra republiky a na mistrovství světa v Dánsku byl druhý. Mezi oceněnými byl vůbec nejmladší…

Magdaléna Kořenová (10)

Někteří školáci vynikají hned v několika naprosto rozdílných oborech. Například Magda z Říčan u Prahy je nejen šachovou přebornicí ČR do 10 let (hravě ovšem poráží i dospěláky!), ale vítězí i v soutěžích mladých houslistek!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.