Povedená dvojice vymyslela nový fígl na důchodce: Zneužívali jejich mobilní telefony! Okradli je o 100 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Povedená dvojice vymyslela nový fígl na důchodce: Zneužívali jejich mobilní telefony! Okradli je o 100 tisíc!

„Haló, ten účet za mobil, to musí být nějaký omyl, ne?“
„Haló, ten účet za mobil, to musí být nějaký omyl, ne?“ (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Vynalézavost podvodníků nezná mezí! Dvojice mužů (26 a 27) z Brněnska zneužívala mobily starších lidí a podvodem z nich v nejméně dvanácti zdokumentovaných případech vymámila zhruba 100 tisíc korun!

Oba dřív pracovali pro jednoho mobilního operátora, a tudíž dobře věděli, jak staré lidi lehce napálit. Klienty, které už předtím navštívili s nabídkami výhodných telefonních tarifů, obešli znovu s tím, že jim předvedou, jak výhodně mohou za služby platit přes mobil.

Od důvěřivých seniorů si vždy vypůjčili mobil s tím, že jim »výhodnou« službu sami aktivují. Esemeskou zaslané přístupové kódy si poznamenali a záhy zneužili například k uzavírání internetových sázek. Podvedení lidé se o všem dozvěděli až na konci měsíce, když jim od operátora přišla faktura na několik tisíc korun!

Třicet případů zneužití policie ještě stále řeší. „Telefonní společnosti již podnikají kroky, aby zřizování podobných služeb nebylo možné tak jednoduše zneužít,“ řekl šéf hospodářské kriminálky Brno-venkov Ladislav Rozík. Zatím ale jedinou obranou je nevpouštět nikoho domů, nedávat telefon z ruky a zakázat tzv. mobilní a prémiové platby.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.