Začal prestižní veletrh elektroniky v Las Vegas: To jsou hity roku 2012! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Začal prestižní veletrh elektroniky v Las Vegas: To jsou hity roku 2012!

Fotografie
Fotografie (internal)

Sledujete nové trendy v oblasti elektroniky? Zajímají vás tablety, chytré telefony, 3D televize a nejvymakanější počítače? Pak právě pro vás a vám podobné je určen největší veletrh technických novinek v americkém Las Vegas!

Nejprestižní akce roku, na které se snaží blýsknout 2700 výrobců z celého světa, právě začala. Kterým směrem se letos bude svět elektroniky ubírat?

✔ Televize jsou tenčí a tenčí, ta nejplošší má dokonce pouhé 3 milimetry! Už nebudete věčně hledat dálkový ovladač, televize se nově dají obsluhovat hlasem i gesty.

✔ Procesory budou ještě výkonnější! Dvoujádro? Pravěk! Teď frčí čtyřjádrové! Čipy jsou rychlejší, což v kombinaci se systémem Android 4.0 způsobí, že chytré telefony a tablety budou ještě výkonnější!

✔ Digitální foťáky a kamery se bezdrátově spojují s dalšími přístroji, nebo se rovnou samy připojí na internet a odešlou pořízené snímky.

NOTEBOOKY

Touch-book

Tento notebook nemá žádnou klávesnici. Místo toho má dvě obrazovky. Najmtek U-book přepíná na dotykové obrazovce klávesy podle potřeby (modus hraní, psaní atd.). Zatím nebylo zveřejněno, kdy se začne prodávat ani za kolik.

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Hledač telefonu

Stáhněte si do iPhonu aplikaci jménem Bikn a už nikdy svůj telefon nebudete hledat. Bude totiž v trvalém bezdrátovém spojení s malým přívěskem, který můžete mít třeba na klíčích a po stisku tlačítka vám ho pomůže lokalizovat. V prodeji od konce ledna přibližně za 2000 Kč.

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY

Sám odesílá fotky!

Samsung DV300F (16 megapixelů) s čelním displejem (šikne se pro autoportréty) sám přes bezdrátovou síť odesílá snímky a videa. V prodeji od března přibližně za 5200 Kč.

TABLETY

Šokující rozlišení

Lenovo Ideapad K2 (úhlopříčka 10´´) má zabudovaný 8megapixelový fotoaparát a obrovské rozlišení obrazovky: 1920 x 1200 bodů. Datum prodeje ani cena ještě nejsou stanoveny.

TELEVIZE

Ovládání hlasem a gesty

Ultratenká televize Samsung Smart TV ES8090 je ovladatelná hlasem a pohyby rukou! Rozpozná uživatele podle tváře a zapamatuje si jeho oblíbené pořady. V prodeji od jara, cena zatím nebyla zveřejněna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.