Vězni = vyžírkové: Každý nás přijde na 1100 Kč denně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vězni = vyžírkové: Každý nás přijde na 1100 Kč denně!

Málokdo pochybuje, že jsou věznice plné pakáže, a to tam ještě někteří chybějí…
Málokdo pochybuje, že jsou věznice plné pakáže, a to tam ještě někteří chybějí… (Profimedia.cz)

Kdo si může říct, že je mu v dnešní krušné době hej?! Čeští vězni ovšem nouzí netrpí! Jejich pobyt za mřížemi se rovná v podstatě přepychové dovolené v hotelu, kterou jim my všichni platíme z našich daní!

Den pobytu každého vězně v nápravném zařízení nás vyjde v průměru na 1100 korun! Mnozí z nich (asi čtyři z deseti) přitom v base nijak nepracují, aby státu něco vrátili!

Mnoho poctivých lidí si ani na dovolené nemůže dovolit utratit den co den 1100 korun. Právě tolik přitom stojí v průměru každý vězeň! Za tuto sumu mají čeští vrazi, zloději a podvodníci pobyt s plnou penzí a program na celý den! A protože mají pořád právo odmítnout zaměstnání, není se co divit, že mnozí »nemakačenkové« se do basy přímo těší!

„Samozřejmě záleží na typu věznice. U věznice s nejpřísnější ostrahou je to více peněz než u vězení nejlehčího typu. V zásadě ale částka 1100 korun na osobu a den odpovídá republikovému průměru,“ řekl Aha! Robert Káčer z generálního ředitelství Vězeňské služby ČR.

Česko eviduje 23 261 vězněných osob a jejich pobyt za mřížemi nás tak jen za včerejšek vyšel na 25 587 100 korun, za rok to pak dělá cca 9,5 miliardy jen na provozu!

Autor:  ajd

Přečtěte si
elis3
8. 1. 2012 • 18:09

elis3
8. 1. 2012 • 18:08

bobina
8. 1. 2012 • 07:44

Tak ty jsi mě těmi svými poznatky z kriminálu přivedl na myšlenku,že je něco opravdu špatně. Přeci po slušných lidech nemůžeš chtít,aby vězně litovali? Samozřejmě,že když je někdo za něco potrestán,tak to musí pocítit aby to k něčemu bylo! Tady jde o to,že u nás je opravdu fešácký kriminál oproti mnohým ve světě,kde se s vězni nikdo nepárá,včetně jídla i místa,kde tráví trest! Toto je absurdní v mnoha směrech. To,že nemají práci slušní lidé způsobilo,že se nezaměstnávají ani odsouzení a to je špatně. A s těmi dluhy,které si nesou do života vězni to je asi tak jako pohádka o karkulce! Většinou neseženou práci a jsou zavření za chvilku opět,takže nula od nuly pojde jak se říká. Ti,kterým náprava vyšla je malé procento a většinou jsou to lidé,kteří si odpykávali lehké tresty.

wendetta
7. 1. 2012 • 17:52

A pokud si někdo myslí že to tam je nějaká dovolená na Bahamách má možnost spáchat nějaký kriminální delikt a skusí na vlastní kůži jaké to tam je.Sundejte si růžové brýle a nevěřte všemu co čtete!

wendetta
7. 1. 2012 • 17:49

By mě zajímalo kde na to redaktoři přišly na tu částku denně? Jinak kriminál i když nepracujete tak si do civilu nesete pěkně mastnej dluh za pobývání v krimu.Takže není pravda že to platí daňový poplatníci ale vězni sami.Jinak nechápu.Zase článek vzbuzující v lidech na koho vlastně oni doplácejí má za následek jen to že nevraživost proti vězněným a svobodných lidí se jen prohlubuje.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.