Soud s rodiči vlčích dětí pokračuje... Hana K. napadla svého otce: Týral jsi mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Soud s rodiči vlčích dětí pokračuje... Hana K. napadla svého otce: Týral jsi mě!

Martinovi a Haně hrozí za týrání dětí až 12 let vězení.
Martinovi a Haně hrozí za týrání dětí až 12 let vězení. (Aha! – Petr Novotný)

Soud s rodiči vlčích dětí pokračoval v Praze i včera. Tentokrát přišly na řadu výslechy rodičů Martina a Hany K., kterým hrozí za týrání Vítka (1,5) a Martínka (2,5) až 12 let vězení. A vládla opět hodně výbušná nálada!

V soudní síni došlo k hádce mezi Hanou a jejím otcem, a to ve chvíli, kdy se Martin K. zeptal, zda Hanin otec svou dceru někdy bil. Ten odpověděl, že ne. Hana na to však na svého otce křičela: „To je lež! Ty jsi mě bil, ty jsi mě týral.“ Rozzuřenou ženu uklidnila až justiční stráž.

Právě rodiče Hany K. jsou přitom z celé situace zděšeni nejvíce. Domnívají se, že jejich dcera byla psychicky týrána a byla obětí domácího násilí. „Od doby, kdy se vdala, neměly jsme si najednou co říct. Změnila se. Postupně odvrhla i kamarádky. Její manžel ji izoloval od všech lidí včetně nás,“ zlobí se Hanina maminka.

Ke slovu se dostali i rodiče Martina K. Ti uvedli, že se o vnucích dozvěděli letos v dubnu od snachy a byl to pro ně šok! „Snacha volala manželce zhruba po osmi letech. Říkala něco o tom, že se bojí o děti. Dozvěděli jsme se, že máme dva kluky, až když je tam našli policisté,“ popsal dědeček.

On ani jeho žena v bytě šílené rodiny nikdy nebyli, a to i přesto, že tam svému synovi nosili práci. Martin K. šil pro rodinnou brašnářskou firmu batohy. Korunu všemu dal bratr Martina K., který je nyní poručníkem obou dětí. „Nic zvláštního se nestalo. Kauza je zbytečně nafouknutá,“ dodal.

Pobláznění manželé děti ukrývali doma, nepřihlásili je u lékaře a ani jim nenechali vystavit rodné listy. Děti chodily nahé, jedly jen tekutou stravu a neměly hračky. Z bytu je rodiče nikdy nevzali ven. Podle odborníků byly zanedbané a kromě pláče neprojevovaly žádné emoce.

Co u soudu včera zaznělo?

Jak se rodiče Martina K. dozvěděli, že mají vnuky?

Matka Martina K.: „Mladá mi loni v dubnu telefonovala, že se bojí, že má v bytě dvě děti, ať zavolám policii. Já jsem si myslela, že jí asi přeskočilo, protože kde by vzala dvě děti? Ale pak přijeli policisté a ty děti v bytě našli.“

Jaké pocity měli po šíleném odhalení?

Otec Martina K.: „To, že máme dva vnuky, pro nás byl šílený šok. Když se zřekli prvního dítěte, dcery Lenky, bylo nám jasné, že je děti nezajímají. Ani ve snu by nás nenapadlo, že by si mohli pořídit další.“

Co zaznělo o chování krkavčí matky?

Otec Hany: „Je hodně drastické, když si vybere manžela místo dětí. Ty jí sice byly odebrány, ale bylo jí nabídnuto, aby s nimi zůstala v kojeneckém ústavu, a ona si raději vybrala manžela.“

Jak jsou na tom chlapci teď?

Bratr Martina K.: „Řada věcí pro ně byla nová. Neznali zvířata, hračky. To ale dohnali během deseti dní. Teď jsou úplně normální.“



Přečtěte si
eremita
5. 1. 2012 • 22:53

Svérázné pojetí péče o děti. Kolik je zploditelů, číhajících na dávky, o jejichž děti se stará ulice? Tihle alespoň po státu nic nechtěli, nenárokovali, nedostávali. Jaký trest by měli dostat ti, co "výchovou" připraví prvoplánovitě do života gaunera, ať už zloděje, násilníka a na jeho mladistvém umění se přiživují?

mondego
5. 1. 2012 • 17:01

Koukám, že ten frajer nosí sandále -zima- nezima

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.