Lenka trpící nemocí motýlích křídel: Dostane peníze! Díky Jitce Čvančarové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lenka trpící nemocí motýlích křídel: Dostane peníze! Díky Jitce Čvančarové!

Jitka Čvančarová
Jitka Čvančarová (Aha! – Marek Pátek)

To je pomoc! Herečka Jitka Čvančarová (33) se ani v osmém měsíci těhotenství nebojí práce! Na několik hodin se změnila v prodavačku a vrhla se na dobročinný prodej pečiva a cukroví. Pro organizaci Debra, která se stará o lidi s nemocí motýlích křídel, tak hravě vydělala 28 000 korun. Peníze pomohou i těžce postižené Lence Marténkové (21)!

Sympatická slečna z Dolních Vilémovic na Vysočině trpí nevyléčitelnou nemocí kůže. Ta je jemná jako motýlí křídla a i sebemenší tlak na ni způsobí bolestivé puchýře a oděrky. Nemoc je navíc zatím nevyléčitelná! Lenka a ostatní pacienti s touto diagnózou tak denně zažívají bolest, na kterou si chtě nechtě musí zvyknout.

„Bolest už nevnímám, dokážu s ní žít. Je to taková bodavá, štiplavá bolest,“ popisuje své pocity statečná dívka. Lenka si svou kůži také musí pečlivě chránit. Neustále ji maže hojivými mastmi, které zabraňují vzniku infekce, a kryje speciálními velmi drahými obvazy. Peníze, které se při dobročinné akci vybraly, tak půjdou na dobrou věc.

„Děkujeme všem lidem, kteří přispěli. Vybralo se 28 tisíc korun. I ony nemocným aspoň trochu usnadní život,“ potvrdila mluvčí akce Pečení pro děti Alice Tomková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.