Policie zatkla Šíleného Maxe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie zatkla Šíleného Maxe!

Policisté včera zaznamenali významný úspěch.
Policisté včera zaznamenali významný úspěch. (: archiv)

PRAHA – Policisté včera provedli velký zátah na nebezpečného mafi ána! Zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu Karla Kučeru (42). Tento muž, v podsvětí známý pod přezdívkami Šílený Max nebo Hrobař, je podezřelý, že se v roce 1994 pokusil zastřelit tehdejšího majitele Discolandu Ivana Jonáka.

Unesl Chvalovského, střílel na Jonáka!

Spolu s ním policisté za stejný zločin stíhají ještě Jaromíra Prokopa (41), odsouzeného nedávno za loupeže, únosy a vydírání.

Zásahová jednotka si na Kučeru počkala před jeho bydlištěm ve Slaném. Po zadržení ho policejní detektivové obvinili z pokusu o vraždu. Spolu s Kučerou by se měl ze stejného trestného činu zodpovídat i Jaromír Prokop, který je také znám jako jeden z členů Berdychova gangu. Prokop byl nedávno v souvislosti s Berdychovým gangem odsouzen na 14 let vězení. Před spravedlností ale uprchl do zahraničí, a proto je nyní odsouzen i stíhán jako uprchlý.

Zadržený Karel Kučera také není žádný svatoušek. I on byl v minulosti odsouzen. Mimo jiné za únos tehdejšího předsedy fotbalového svazu Františka Chvalovského v roce 1995. Nyní oba muži čelí obvinění, že se pokusili před 12 lety zavraždit Ivana Jonáka.

Kučera na majitele Discolandu tehdy vystřelil pravděpodobně z brokovnice, a Jonákovi náboj zranil obličej. Ozbrojený útok majitel Discolandu přežil. Policisté nyní budou prošetřovat, zda oba obvinění nestojí i za druhým vražedným útokem na Jonáka. Krátce před střelbou vybouchlo Jonákovi auto ve chvíli, kdy v něm seděl. Život mu tehdy zachránila jen odolnost jeho pancéřovaného terénního vozu.

Karel Kučera nyní skončil v policejní cele a policisté podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.