Zdrcená vdova Dagmar: Úsměv na rtech jí vykouzlil Schwarzenberg | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zdrcená vdova Dagmar: Úsměv na rtech jí vykouzlil Schwarzenberg

Při proslovu Karla Schwarzenberga se paní Dagmar poprvé usmála.
Při proslovu Karla Schwarzenberga se paní Dagmar poprvé usmála. (reporfoto ČT)

Po celou dobu církevního smutečního aktu se zrcadlila v očích Dagmar Havlové obrovská bolest a smutek. Tu a tam se dokonce neudržela a začala plakat. Jed jedinkrát se její pláčem zarudlé oči usmály.

A za tento světlý okamžik v jinak ponurý den, vděčí všichni ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi. Když vystoupil ke konci pořadu se svým projevem po Václavu Klausovi, začal číst svojí typickou dikcí a německým přízvukem. Právě to, i jeho velmi osobní a milé oslovení truchlící Dagmar na okamžik vykouzlilo úsměv na tváři.

Zádušní mše ve svatovítské katedrále se účastnilo zhruba osm set smutečních hostů z řad politiků a dalších významných osobností kulturního světa. Paní Dagmar doprovodila dcera Nina, její manžel, šéf hradního protokolu Weigl a bratr Václava Havla Ivan se ženou. Proslov pronesla vedle Václava Klause a Karla Schwarzenberga i Madeleine Albrightová. Obřad trval přes dvě hodiny.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.