Už zítra začne sněžit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Už zítra začne sněžit!

Milovníci zimních radovánek už mohou balit na hory.
Milovníci zimních radovánek už mohou balit na hory.

PRAHA – Brrrr, to bude zima! Po posledních teplých dnech se to zdá možná neuvěřitelné, ale už zítra začne sněžit! Obloha bude většinou zamračená a v druhé polovině týdne klesnou teploty pod bod mrazu.


> A jaká bude letošní zima?
> Budou Vánoce na sněhu?
> Kdy přijdou arktické mrazy?

Exkluzivní dlouhodobou předpověď na příští čtyři měsíce zveřejní už zítra deník Aha!.

Dny, kdy se rtuť teploměru vyšplhala nad 20 °C a padaly teplotní rekordy, jsou už prostě minulostí. Podle meteorologů bude velmi studený především konec týdne. „V pondělí očekáváme zataženo, v Čechách déšť a na Moravě a ve Slezsku od 800 metrů sněhové přeháňky. Odpolední teploty 6 až 10 °C, v noci 4 až 8 °C. V úterý pak polojasno až oblačno, ranní mlhy a teploty mezi 12 až 16 °C. Ve středu bude zataženo, na horách sněhové přeháňky a teploty 7 až 11 °C,“ říká Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Od čtvrtka pak začne pořádná zima i v nížinách, čeká nás zatažená obloha a sněžit nebude už jen na horách. „Ve čtvrtek a v pátek vystoupí odpolední teploty na 1 až 6 °C, v noci jen na 2 až –3 °C. Očekáváme oblačno a od 500 metrů sněhové přeháňky,“ doplňuje meteoroložka.
Počasí se bohužel nezlepší ani o víkendu, teprve od dalšího pondělí můžeme očekávat mírné oteplení.


Autor: Helena Káhnová
Foto: Internet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.