Takhle se Češi loučí s Václavem Havlem, jeho smrt zasáhla celou republiku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Takhle se Češi loučí s Václavem Havlem, jeho smrt zasáhla celou republiku

pieta na Pražském hradě
pieta na Pražském hradě (Aha! – Martin Přibyl)

Veřejnost se od pondělka v kostele Pražská křížovatka loučí s exprezidentem Václavem Havlem (†75), který v neděli 18. prosince podlehl dlouhodobé nemoci.

Rakev s pozůstatky Václava Havla byla do kostela umístěna pouhý den po jeho smrti. Památku manžela přišla uctít i Dagmar Havlová, která pohled na rakev nesla velmi těžce a na místě se zhroutila.

Ve středu od osmi hodin ráno exprezident posmrtně poputuje na Pražský hrad, kde ve Vladislavském sále proběhne dvoudenní pietní akt.

Tímto dnem bude zároveň zahájen třídenní státní smutek, který v pátek vyvrcholí exprezidentovým pohřbem. Svou účast na něm přislíbili představitelé zahraniční politické scény včetně Angely Merkelové, Billa a Hillary Clintonových nebo Nicolase Sarkozyho.

Češi však Václava Havla neuctívají pouze v Praze, ale svíčky na jeho památku hoří po celé republice. Podívejte se na truchlící Česko v galerii.

 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.